|
קפואים [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
|
|
|
|
|
נכון, אנו נמצאים כעת בעונת המעבר, בתחילתו של האביב ולא מעט מאיתנו מצוננים כעת, שכן גופנו מתבלבל כמו מזג האוויר, אך אין מאמר זה עוסק במחלות גופנו אלא דווקא במקררים המצוננים ברשתות במזון ומה עוד עומד לפנינו.
המקררים המצוננים, שם אנו מציגים את אותם המוצרים אשר אנו מאחסנים במקרר להבדיל ממקררי הקפואים, שם מוצגים מוצרים אותם אנו נוהגים לאחסן במקפיא הביתי.
תעשיית המזון, עברה במהלך שני העשורים האחרונים תהפוכות רבות, אשר החלו במוצרים קפואים במגוון רחב, כולל מוצרי מאפה קפואים, החל מפיצות, בורקסים, גחנון, עוגות ובעצם מה לא, דרך מוצרי ירקות, תבשלים מוכנים, מרקים ומוצרי בשר ודגים.
מהפיכה בעיצומה
בשנים האחרונות, אנו עדים לצמצום הביקושים למוצרי בצק קפואים, בד-בבד עם עליית המודעות לבריאות, לנזקי שומן הטרנס ולסכנות שבהשמנה, דבר שגרם לרשתות המזון לפנות שטחים אלה לטובת מוצרי הירקות הקפואים וכן להסבת חלק מהמקררים הקפואים למקררים מצוננים, בעיקר לתחום הסלטים המוצרים, התבלינים הטריים ולעלים ירוקים ממגוון רחב של שמות וטעמים.
למי מכם שיצא לבקר באוסטרליה למשל, יוכל לראות את המהפכה בעיצומה, שם הוסבו חלקים רבים בסופר למקררים עם מוצרים מצוננים ובהם מגוון רחב של מיצים סחוטים טריים, סלטים מוכנים, ירקות שטופים, פטריות טריות במבחר רב של סוגים וצבעים, לחמים טריים על חשבון לחמים ארוזים ועל חשבון שטחי התצוגה של השימורים והמוצרים היבשים.
באוסטרליה, מעדיפים הלקוחות לאכול כמה שיותר טרי על חשבון קופסאות שימורים למיניהן, השקיות האטומות והבצקים למיניהם והדבר ניכר היטב על גבי המדפים.
נראה שזה הכיוון הכללי, שיתפוס גם בישראל, פחות בצקים קפואים ויותר ירקות וסלטים מצוננים ומוכנים, יותר פירות אקזוטיים יותר בשרים ודגים טריים- בקיצור יותר טרי !
מטיילים בחו"ל? עשו לכם מנהג קבוע בקרו בסופר לפחות פעם בשבוע". אין כמו ביקור בסופר המקומי, כדי לחוש ולהבין את המנהגים המקומיים. תופתעו בכל פעם לגלות ירק חדש, או רוטב או תבלין מעניין, אשר יוכל רק להעשיר את המטבח שלכם.
הידעת?
בביקור האחרון שלי בהונגריה, נוכחתי לדעת שתוספת בזמן ההגשה, של מעט גרעיני דלעת ושל כפית שמן דלעת עושה ממש פלאים למרק הכתום (דלעת, בטטה, גזר) שכל כך אהוב ומקובל בישראל.