|
[צילום: באדיבות בעלי המסעדה]
|
|
|
|
|
כבר מזמן שפארק המדע ברחובות איננו רק מבצר הייטקיסטי, אלא גם מעוז גסטרונומי. מסעדות מככבות בו על ימין ועל שמאל, ורובן ככולן שוקקות-סועדים. בפרוס השנה החדשה הזדמנו בשניים לפארק האמור, כדי לטעום בו את טעמה של הקולינריה האיטלקית, המשתלטת באחרונה יותר ויותר על קיבותיהם של הישראלים.
נפלנו הפעם על "פיאטו" (צלחת) - מסעדה מרווחת ברחוב פקריס 2, שהשף שלה, יהונתן שרביט, נחשב לאחד מאבירי הגסטרונומיה של ארץ המגף. לשרביט, מסתבר, יש עבר די עשיר בהפקתם של מתכונים איטלקיים, עוד ממסעדות קודמות שבהן התמחה. את שלל הידע הרב שהספיק לצבור בהן, הוא מפגין עכשיו ב"פיאטו".
כה נדיבה
מן התפריט שהוגש לשולחן בחרנו בסלט-ירקות כפתיח, שהיה מגוון ועשיר בתוכנו. נוספו לצידו, לאיזון המצב, ברוסקטה חמה וסודה צוננת. מן המנות העיקריות התלהבנו מרביולי במילוי תירס - מנה שהופקה מבצק-חלמונים, שהוכן ברוב טעם בו במקום. בצלחת נחתו גם ביצה עלומה, אספרגוס וציר-ירקות, שהשלימו כרה נדיבה בהחלט. בת הזוג התענגה על נתח-קצבים עסיסי, עם מחית תפוחי-אדמה ועגבניות צלויות לצידו.
קינחנו בטירמיסו, שהיה משובח, ובמקפא של גבינה ולימון, שהיה ככה-ככה. אספרסו כפול, מהביל וניחוח, שהוגש בצידם, היה בהחלט פינאלה מרשים.
החשבון הסתכם ב-250 שקל, והוספנו עליו תשר לשירות מסור ואדיב. את "פיאטו" זיכינו ב-8 מתוך 10 הנקודות בסולם הקולינרי שלנו, ומן הסתם עוד נשובה אליה.