אתמול, בשבת האחרונה שלפני צום-כיפור, נכספנו למעט פינוק קולינרי, בטרם שנקיים, כהלכה, את מצוות "ועיניתם את נפשותיכם". הפור נפל הפעם על "פרנצ'סקה-סיטי" - ביסטרו איטלקי, הממוקם ברחוב בקר 11 באזור התעשיה הישן של ראשון-לציון, במובלעת של ים-מסעדות.
גילינו מסעדה מושקעת היטב, עם קיר-לבנים המטפס לתקרה, שמשרה בהחלט חמימות נעימה..בחזית המסעדה יש מרפסת גדולה ומרווחת מאוד, שבה למרבה המזל גם הושבנו. מסביבנו רחשו להם, כתפאורה מחבקת, בובות מחרסינה וכלי-אוכל עתיקים מפורצלן, שניצבו מאחורי חלונות של ויטרינה.
הופתענו מאוד למראה התפריט העסקי שהוגש לפנינו בידיה של מלצרית אדיבה. זה בדיוק המקום להזכיר שרק מסעדות מעטות במדינה מרשות לעצמן את ה"לוקסוס" הזה, על חשבון מחירים מנופחים, הנהוגים בדרך כלל בתפריטי סוף השבוע של רבות מהן. .
בוז לרוטב
כפתיח קידמה את פנינו צלחת גדושה ונדיבה של ניוקי-ערמונים טעימים ופריכים, אלא שלמרבה הצער הם סבלו ממינוס גדול של רוטב מוגזם, כשבסופו של דבר הותרנו אותו שוחה בצלחת. זה היה גם גורלה של מנת בת הזוג - טורטליני-ציידים, שהצטיינו, אומנם, במרקם של בצק מעודן, אך טבלו אף הם, אללי, בעודף של רוטב.
גם הקינוח שלנו היה הפעם על טהרת הפסטה: הדברים אמורים ברביולי-בטטה, בשילוב מעניין של שקדים וגלידה. לצידו הוגש אספרסו כפול, מהביל וניחוח, וסודה צוננת, כידה הטובה של קולינריה איטלקית, המכבדת את שמה. .
החשבון לשניים הסתכם ב-190שקל, והוספנו עליו תשר של 15%לשרות בהחלט לעניין וקשוב. את "פרנצ'סקה-סיטי" זיכינו ב-7 מתוך 10 הנקודות בסולם הקולינרי שלנו.