מי שמתכנן טיול לחו"ל בימים אלה, שלאחר עונת הנסיעות הבוערת, ורוצה להימנע משבירת ארנקו בכל פעם שיחפוץ לשבור את רעבונו, מוטב כי יחשב היטב את מסלול-המסעדות שבהן יעבור נתיבו. ניסיונם המר של ישראלים רבים מראה שאפשר "ליפול" לא רק במסעדות-יוקרה, אלא גם במסעדות עממיות לכאורה.
התייר, המבקש להקדים רפואה למכת יוקר המזון, יכול לבחור בין מספר אפשרויות. השיטה הבטוחה, אם כי המסורבלת למדי, היא להצטייד, בטרם צאתו לחו"ל, במוצרי-מזון ובאביזרים נילווים, שיקלו עליו את מלאכת הכנת הארוחות. אפשרות זו טובה במיוחד לסטודנט, או לסתם צעיר, היוצא לדרך עם תרמיל על השכם. כך, למשל, הוא יוכל להצטייד במיחם (תרמוס), שבו ניתן לשמר משקאות קרים או חמים ; בכף חשמלית, שבעזרתה אפשר להרתיח מים, או לחמם משקה, בלא להיכנס למסעדה - וכל הדרוש הוא למצוא שקע חשמלי; בסכ"ום, בצלחות ובכוסות-נייר, וכמובן במוצרי-מזון בסיסיים אחדים, כמו ביסקוויטים, תה, קפה, פיצוחים למיניהם וקופסאות-שימורים. בסך-הכל עשוייה הצטיידות כזו לעלות בסכום שאינו עולה על 1,000 שקל.
בארץ הייעד
אפשרות אחרת, דומה לקודמתה, היא לרכוש את מוצרי המזון ואת אביזרי הציוד הנלווים בחנות שבארץ הייעד (רצוי בקניון). אפשרות כזו מקובלת בעיקר על מטיילים השוכרים רכב לטיול. לתייר הממונע יש בשיטה זו יתרון גדול: הוא יכול לרכוש לו אביזרים, כמו כיריים של גז ואפילו מחבת וסיר, בהוצאה כוללת של כ-150 דולר.
וניתן לנצל את האפשרות הנוספת והנוחה מאוד - לאכול בפונדק-דרכים. אפשר למצוא אותו בצידי-דרכים, כמעט בכל ארצות מערב ומרכז-אירופה, כמו גם ברחבי ארצות-הברית. אם אתה נוסע על האוטוסטרדה - מחכה לך מסעדה כזו בכל 20-30 ק"מ, בממוצע, לרוב בצמוד לתחנת-דלק. כאן, בשיטת השרות העצמי, תוכל להשביע את רעבונך במטעמים גסטרונומיים, כמעט ככל העולה על רוחך, והעיקר - בכמחצית המחיר מזה הנגבה ממך עבור ארוחה כזו במסעדה מן השורה. המחירים במסעדות כאלה באוסטריה, באיטליה ובשווייץ, נעים בין 6-8 דולר לארוחה בת שלוש מנות (כולל בשר או דג). קשה להאמין? היינו שם לא מזמן והדברים נכתבים כאן על סמך ניסיון אישי.
אם אינך נוסע על דרך המלך - כדאי שתנסה את מזלך באחד מפונדקי העיירות והכפרים, של הציידים והדייגים, הקרויים "גסטהאוס". זוהי, מן הסתם, גם הדרך הטובה ביותר לעמוד על טיבם של המאכלים הלאומיים של כל ארץ או עיר. מחיר סעודה כזו יסתכם בלא יותר מאשר 5 דולר, לערך, לארוחה מלאה, בת שלוש מנות.