בנמל תל אביב, השוקק מסעדות קולינאריות לרוב, שמור מקום של כבוד ל"סוכה הלבנה" - מסעדה מזרחית רבת-מוניטין ואנינת-טעם, שראשיתה עוד ביפו שלפני 25 שנים. במרוצת הזמן העתיקה המסעדה המיתולוגית את מישכנה לעיר השכנה, תל אביב, והתמקמה בנופו הרומנטי של הנמל, היישר בכניסה הראשית אליו, על-רקע הסירות המשייטות בו ולמראה הברווזים השוחים להנאתם בים.
"הסוכה הלבנה" מעוצבת באלגנטיות ובטוב-טעם, עם חלל מרווח, ויש לה מרפסת פתוחה, הנושקת למים הכחולים. אין כמו לשבת בה בימים אלה של אביב וליהנות מן הבריזה המרעננת הפוקדת אותה.
על מטבח המסעדה מנצח השף עתיר הניסיון, נאיף זועבי, המציע מגוון רחב של בשרים, דגים ופירות-ים, בסגנון ים-תיכוני חריף, עם תמהיל אירופאי עדין.
כמנות-פתיחה, הכלולות במחיר המנה העיקרית, מוגש מגוון קעריות-סלטים: גבינה לבנה עם שמיר, עגבניות קצוצות, חצילים, גזר, סלט טורקי, טונה, איקרה, חומוס, טחינה וזיתים דפוקים - הכל בשיא הטריות. לאלה מתלוות פיתות עסיסיות וחמות, מצופות בזעתר, שבהן טבלנו את מגוון המתאבנים.
כמנה עיקרית בחרנו בשיפודי-פרגית - ארבעה במניין - שהיו עשויים כהלכה ושלוו בתפוח-אדמה מרוסק לפלחים, אפוי בתנור. בת הזוג, חובבת פירות הים, הלכה על השרימפס, שהיו טריים להפליא ושלוו אף הם בפרי האדמה.
ופרוס עלינו סוכה לבנה
אבל, גולת הכותרת של הארוחה היו הקינוחים הטעימים. מאלה אפשר לבחור בצלחת מפתה של עוגות הבית, בטעם מזרחי; בפנקוטה, טירמיסו, חלבה מתוקה, קרם ברולה, מלבי, או קרם-בוואריה. לאחר התלבטות ארוכה, בחרנו בשני אלה האחרונים, שהיו עשויים כהלכה ונימוחו בפה. את המתוק-המתוק הזה שטפנו בפינג'אן של קפה ערבי עם הל, עשוי כפי שרק השף זועבי יודע להכין.
כיוון שהיה זה יום שישי בצהריים, שבו אין תוקף לארוחות העסקיות, המריא המחיר לארוחה הזוגית ל-250 שקל, כשתשר של 12 אחוז מתווסף אוטומטית לחשבון. בשאר ימות החול של השבוע מצטמק המחיר לארוחת-יחיד, כמו זו שאכלנו, ל-90 שקל.
כאן המקום לציין כי מלבד ההתחככות בנוף המדהים, המשתקף מן המסעדה, אפשר להתחכך בה גם ב"מי ומי", הנוהרים אליה חדשות לבקרים. לצידנו ישב הפעם הבלש הוותיק, מישל חדד, מי שהיה ראש מחלק חקירות פשעים חמורים במשטרה, שהסב לשולחן יחד עם בת-זוגו. בשולחן הסמוך הבחנו בחבר הכנסת לשעבר, יוסף פריצקי, יחד עם בני-משפחתו מדושני העונג. שניכר היה על פניהם שגם הם שבעו נחת מארוחתם. מן הסתם העיד על כך מטר הבדיחות שנשלח על-ידיהם לחלל האוויר ושהגיע היישר אלינו.
ולא שכחנו את השרות במסעדה, שהיה לעילא ולעילא, עם מלצרים זריזים ואדיבים, הדואגים שלא להשהות יתר על המידה את המנות המוזמנות. וכמו השירות - גם "השירותים" עומדים במבחן הביקורת, כשהם בוהקים ומצוחצחים. מסעדה שבהחלט מומלץ לשוב אליה.