בינות למוסכים ולבתי המלאכה של דרום תל אביב מצאנו את שרידיו האחרונים של המטבח האידישאי ממזרח-אירופה כשהם חבויים במסעדת "שמוליק כהן" (רחוב הרצל 146) הוותיקה והכשרה. מזה 74 שנים משרתים בעליה, בנאמנות יתרה, את סועדיה, בכל ימות החול של השבוע, ועדיין לא נס ליחה, כשעל המלאכה מנצח דור שלישי של בעלים.
מצאנו מסעדה קומפקטית, מטופחת, בוהקת בנקיונה באולמה הפנימי ובשירותים שבקומתה העליונה, אלגנטית בעיצובה, עם שולחנות עטופים במפות צחורות, סולידית מאוד, עם אקוסטיקה משובחת, ללא מוסיקת-רקע רועשת, המאפשרת, למי שמבקש, לנהל שיחה שלווה ורוגעת.
על התבשילים מופקדת סבתא ציפי רוזין, בשלנית מעולה ומנוסה, שבידיה האמונות מיטיבה להכין מעדנים קולינריים, נוסח ימים עברו, שבהם עדיין היה האוכל היהודי דומיננטי.
תבשילים משובחים
עוד בטרם שהגיע לשולחננו התפריט הביתי, כבר הועמסו עליו, כפתיח, צלחות של כבד קצוץ, חזרת, סלט-חצילים, זיתים ומלפפונים חמוצים - מרקחת הגונה, שהייתה עשויה כהלכה ושאליה התלוותה גם כוסית של וודקה על-חשבון הבית.
מן התפריט העשיר דלינו, כמנה ראשונה, צלחת של מרק קרפלעך ברוטב בשר, שהיה מבושל בטוב-טעם ושהזכיר לנו את תבשילי בית-אימא. מן המנות העיקריות נדלקנו על החמין עם הבשר ותפוחי האדמה - מעשה-ידיה להתפאר של סבתא ציפי וממיטב המעדנים הקולינריים של "שמוליק כהן" מאז ומתמיד.
קינחנו במוס שוקולד-חלבה מעולה, עם צלוחית של שוקולדים, ועם אספרסו וסודה, שסייעו לנו בעיכול הכבודה.
שילמנו 88 שקל והוספנו תשר על שירות קשוב וענייני. בסולם הדרגות קולינרי, מ-1 עד 10, זיכינו את "שמוליק כהן" ב-9 נקודות ונמליץ עליה בכל פה באוזני כל מי שנכסף, עדיין, למעדני המטבח האידישאי במיטבו.