|
אמנות הדגה [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
פנים מסעדת אושן בר
|
|
|
|
מנות משובחות
|
|
|
|
|
"ים של חוויות קולינריות" - מבטיח כרטיס הביקור של "אושן בר", שברחוב משכית 30 באזור התעשיה של הרצליה פיתוח. מעל לכל מדובר במסעדה שהתמחותה בדגים ובפירות-ים, אבל גם מי שאינו נמנה עם חובבי הדגה יוכל למצוא בה את מבוקשו בהיצע מובחר של בשרים.
בימים אלה מקיים "אושן בר" מבצע-קיץ מיוחד של ארוחה מלאה, בת שלוש מנות, במחיר של 89 שקל, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. היינו בשניים ואל השולחן הגיעה, כפתיח, פוקצ'ת הבית, טרייה וחמימה, עם מטבלים של פסטו וריבה, שפתחו לנו את התיאבון.
מן התפריט של המנות הראשונות דלינו את זו של סלט-רוקפור, עם עלי-בייבי, אגסים בגריל, עגבניות-שרי ואגוזי-מלך קלויים - שילוב מוצלח מאין כמוהו. המנה הייתה מרעננת ועסיסית. כמוה הייתה גם מנתה של בת הזוג - קלמרי צרוב במחבת, עם עגבניות-שמש איטלקיות, שמן-זית ויין לבן, שזכתה לשבחים מרובים.
ארוחה משובחת
מן המנות העיקריות בחרנו בפילה-בקר וכבד-אווז, ברוטב מרלו, שהוגש עם אורז וסלט-שורשים. מנה מעולה, שהותירה אחריה טעם של עוד. גם מנת הלנגו-פסטה האדומה, תוצרת-בית, הייתה עשויה בטוב-טעם. היא הוגשה עם נתחים של לובסטר, קוקי סן ז'אק, קלמרי, ערמונים וירקות העונה, כשאת צימאוננו הרווינו בבקבוק גדול של סודה "סן פלגרינו".
את החגיגה הקולינרית השלמנו בהיצע הקינוחים המיוחד והססגוני של "אושן בר". הלכנו על קונכיית שוקולד מריר, ממולאת בקרם-חלבה, עם סחלב-בוטנים קר, והתמוגגנו מנחת. גם גלידת הווניל הצרפתי, עם דפי שוקולד-קראנץ', ברוטב ריבת-חלב, הייתה מעדן של ממש. אספרסו כפול ודומיננטי, מלא קצף וארומה, היה האקורד האחרון של ארוחה כיד המלך, פרי מטבחו של טל אבואב, שף מן המעלה הראשונה, שהצטיין בבישולה ובהגשתה האסתטית.
על הארוחה, כולל התוספות של פוקצ'ת הבית והמשקאות, שאינם כלולים במבצע, שילמנו 260 שקל. הוספנו תשר של 15 אחוז לשירות יוצא מן הכלל. את "אושן בר" זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי ונמליץ עליה בכל פה לכל מי שנכסף לארוחה משובחת, העונה על כל הציפיות.