יצרנית השוקולד "קדבורי" הודיעה (ו', 23.06.06), כי בכוונתה להוריד ממדפי החנויות בבריטניה ואירלנד, 7 חטיפי שוקולד שונים - כמיליון אריזות בסה"כ - עקב חשש להימצאות חיידק הסלמונלה. לדברי החברה, מדובר בצעדי זהירות בלבד, עוד נמסר כי מקור הזיהום אותר וטופל.
הזיהום מקורו בדליפה של צינור במפעל החברה הממוקם בעיירה האנגלית הרפורדשייר. בעקבות גילוי הדליפה בחודש ינואר, שלחה החברה דגימות ממוצריה לבדיקת מעבדה, במסגרתה אותרו שרידים של חיידק סלמונלה מסוג "מונטבידו". ביום שני (19.06.06), עדכנה "קדבורי" את סוכנות המזון הבריטית, באשר לאפשרות, כי 7 ממוצריה מזוהמים. לדברי החברה, רמות הזיהום שנמצאו בחטיפים, נמוכות משמעותית מן הסף העלול לגרום לבעיה בריאותית. צרכנים שאכלו אחד מהחטיפים אינם צריכים להיתפס לבהלה, שכן אין הם חשופים לסיכון בריאותי.
מפעל "קדבורי" בהרדפורדשייר מייצר 97,000 טונות פירורי שוקולד מידיי שנה. בתהליך הייצור מעובדים 180 מיליון ליטרים של חלב טרי, 56,000 טונות סוכר ו- 13,000 טון ליקר קקאו בשנה. בסוף התהליך, מועברים פירורי השוקולד לשני מפעלים אחרים, הממוקמים בסמוך לערים ברמינגהם ובריסטול, שם הם מעורבבים עם חמאת קקאו לקבלת שוקולד חלב.
חיידק הסלמונלה הוא מקור נפוץ להרעלות מזון, בבריטניה, אולם חיידק מסוג "מונטבידו" נדיר מאוד. בארבעת החודשים האחרונים נתגלו בבריטניה 45 מקרי הרעלה בהשוואה ל- 12 מקרים בלבד, בתקופה המקבילה אשתקד. כרגע, אין מייחסים עליה זו לזיהום שנחשף במוצרי "קדבורי".