מחקר חדש מראה כי אחסון אבטיח במקרר עשוי להיות בעל השפעות מצננות גם על ערכו התזונתי.
חוקרים ממשרד החקלאות האמריקני גילו כי אבטיחים שאוחסנו בטמפרטורת החדר הכילו כמות מרובה יותר במידה משמעותית של חומרים נוגדי חמצון וחומרים מזינים אחרים מאבטיחים שנשמרו במקרר.
אבטיח הוא מקור עשיר במרכיבים קרוטינואידים, כמו ליקופן וביתא-קרוטן, שהם חומרים נוגדי חמצון טבעיים הקשורים למספר יתרונות בריאותיים, ממלחמה בסרטן ועד למניעת נזק לעור כתוצאה מהשמש.
הפרי, שמסמל אולי יותר מכולם את הקיץ, מכיל רמות גבוהות של ליקופן, יותר מכל פרי או ירק טרי אחר. הפיגמנט האדום נמצא רק במספר מזונות, כולל עגבניות.
אבטיח - להשאיר מחוץ למקרר
במחקר, ניתחו החוקרים את תכולת הקרוטינואידים במספר סוגים של אבטיחים אדומים שאוחסנו 14 יום בשלוש טמפרטורות שונות: 21 מעלות (טמפרטורת החדר בבית ממוזג), 13 מעלות, ו- 5 מעלות (בדומה לטמפרטורה הקיימת במקרר).
בהשוואה לפרי הטרי שרק נקטף, התוצאות הראו כי רמות הליקופן עלו עד 40% ורמות הביתא קרוטן קפצו גם הן עד 139% באבטיחים שאוחסנו בטמפרטורת החדר.
לעומת זאת, רמות חומרים מזינים אלו נשארו בערך זהות לאלו שבאבטיחים שאוחסנו בטמפרטורות נמוכות.
לדברי החוקרים, חיי המדף הממוצעים של אבטיחים לאחר קטיפתם הם 14-21 יום במידה ואוחסנו ב- 13 מעלות. אך הריקבון מופיע לאחר שבוע בלבד כאשר הם מאוחסנים בטמפרטורת המקרר שהיא סביב 5 מעלות.