צריכה של שש מנות או יותר של פירות וירקות בכל יום יכולה להוריד ב-50% את הסיכון לסרטן הכליות בקרב גברים, כך עולה ממחקר אפידמיולוגי באוניברסיטת הארוורד.
הממצאים של המחקר החדש, שפורסמו בגיליון האחרון של העיתון "Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention" מבוססים על צריכה תזונתית של 88,759 נשים ו-47,828 גברים, ומראים כי אנשים עם צריכה יומית של שש מנות או יותר יכולים להוריד את הסיכון שלהם לסרטן כליות ב-55%, בהשוואה לאלו שאוכלים פחות משלוש מנות ביום.
למעלה מ-80% מכל מקרי סרטן הכליות הם מסוג RCC - סרטן של תאי הכליה. סרטן הכליות הוא סוג הסרטן העשירי בשכיחותו כששיעור המחלה בין נשים וגברים הוא 5:3 (בהתאמה).
הסברה היא כי גיל, מין, השמנה, עישון ומספר מצבים גנטיים ורפואיים מהווים את גורמי הסיכון, אך נתונים אפידמיולוגיים התומכים בתפקיד התזונה בסרטן הכליה הניבו תוצאות מעורבות.
החוקרים, מבית הספר לבריאות הציבור הארוורד, בית החולים לנשים בריגהאם ובית הספר לרפואה הארוורד, השתמשו בנתונים מ'מחקר לבריאות אחיות רפואיות' (1980-2000) ו'מחקר מעקב אחר אנשי רפואה' (1986-2000), בהם נאספו נתונים לגבי תדירות וכימות של צריכות תזונתיות (שאלון התכיפות התזונתית) ומולאו בכל שנתיים עד ארבע שנים.
המדענים חקרו את הקשר בין סרטן תאי הכליה לבין צריכה תזונתית של פירות, ירקות, ויטמין A, C ו-E וקרוטינואידים (פיגמנט אדום או צהוב המצוי בצמחים).
במהלך השנים של המעקב, תיעדו החוקרים 248 מקרים של סרטן תאי הכליה (132 נשים ו-116 גברים).
הם דיווחו כי גברים שצרכו על בסיס קבוע שש מנות או יותר של פירות וירקות ליום היו בסיכון נמוך ב-55% לסרטן תאי הכליה בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות ביום.