צוות החוקרים מקופנהאגן סקר למעלה מ-815 ניסויים רפואיים שבחנו את יתרונות הוויטמינים A, E ו-C, וכן ביתא-קרוטן וסלניום - כולם תוספות הנמצאות בשימוש נפוץ.
הם בחרו 68 ניסויים שנעשו בשיטות שיצרו תמונה מדוייקת יותר של יתרונות הוויטמינים ואז אספו את תוצאותיהם כדי ליצור מחקר אחד מקיף.
הסקירה הראתה כי נטילת תוספות נוגדות חמצון העלתה, ולא הורידה, את הסיכון למוות.
כאשר הוציאו מהסקירה 21 ניסויים נוספים משום שהיה חשש כי קיימת סטייה בתוצאות, התמונה שונתה במידה ניכרת. בעוד שהסיכון למוות נשאר ללא שינוי לגבי המשתמשים בסלניום ובוויטמין C, התגלתה עלייה משמעותית מבחינה סטטיסטית בסיכון משימוש בשלוש התוספות האחרות.
ביתא-קרוטן הביא לעלייה של כ-7% בסיכון, ויטמין E לעלייה של 4% וויטמין A לעלייה של 16%.
החוקרים כתבו: "תוצאות הסקירה סותרות את הממצאים של מחקרים תצפיתיים הטוענים כי חומרים נוגדי חמצון שיפרו את הבריאות. ובהתחשב בעובדה כי 10% עד 20% מהאוכלוסיה הבוגרת באירופה ובצפון אמריקה צורכים את התוספות, הרי שהשפעה על בריאות הציבור משמעותית".
לדבריהם, ישנם מספר הסברים שונים לעלייה זו בסיכון ואחד מהם היא העובדה שהפגיעה ברדיקלים החופשיים עשויה למעשה לשבש את מנגנון ההגנה הטבעי של הגוף.
צוות החוקרים קרא למחקר נוסף בנושא.