הוויתור על כוס החלב לטובת גלולות של תוספות סידן אינה הדרך הטובה ביותר להגן על העצמות שלכן.
מחקר חדש מראה כי נשים הבוחרות בתזונה המכילה מזונות עשירים בסידן - כמו חלב, גבינה ומוצרי חלב אחרים - נהנות למעשה מצפיפות עצם גבוהה יותר - כפי שנראתה בסריקות עצם סטנדרטיות - לעומת נשים המסתמכות על תוספות הסידן שיספקו את הסידן שהן זקוקות לו.
המחקר השווה שלוש קבוצות של נשים: אלו שבקבוצה הראשונה קיבלו את רוב כמות הסידן מהמזון, אלו שבקבוצה השנייה קיבלו את רוב הסידן מגלולות ואלו שבקבוצה השלישית היו באמצע, כלומר קיבלו חלק מהסידן מהמזון ואת חלקו מתוספות מזון.
בעוד שהנשים בקבוצה של המזון צרכו רק 830 מיליגרם של סידן ביום, הן עדיין נהנו מצפיפות עצם גבוהה יותר בירכיים ובעמוד השדרה לעומת הנשים בקבוצה של תוספות המזון, שצרכו כ-1,300 מיליגרם ביום.
נשים בקבוצת המזון/תוספות נהנו מהצריכה הגבוהה ביותר של סידן - כ-1,620 מיליגרם ביום - וכן מצפיפות העצם הגבוהה ביותר.
החוקרים מאמינים כי התוצאות טובות יותר עבור אלו המקבלות כמות מרובה יותר של סידן מהמזון מאחר שסידן תזונתי משפיע על חילוף החומרים של ההורמון הנקבי אסטרוגן, הידוע כבעל תפקיד בבריאות העצם.
עם זאת, הם ציינו כי ייתכן והממצאים מושפעים מסוג הסידן אותו נטלו הנשים והזמן שבו נטלו אותו. לדוגמא, יש לקחת סידן קרבונט יחד עם מזון כדי להשיג את היתרון המלא שהוא מציע, בעוד סידן ציטראט אפשר לקחת בכל זמן.
תוצאות המחקר, לדברי החוקרים, מראות כי סוג מקור הסידן עשוי להיות מכריע בחילוף החומרים של האסטרוגן, וצריכת סידן דרך התזונה עשויה להיות בעלת השפעות חיוביות יותר על חילוף החומרים של העצמות לעומת צריכת תוספות סידן ולכן יש לעודד אותה בקרב נשים בסיכון לאיבוד מסת עצם.