|
תוספות יוענקו בהתאם לרווחיות[צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, סיכמה כמה הסכמי עבודה חדשים הכוללים תוספות שכר בכמה מפעלים בענף המזון. ההסכמים נחתמו מול הנהלות אוסם, טמפו, דובק ועוף-הגליל מקרית-שמונה. מההסכמים ייהנו 500 עובדים.
במפעל דובק המדובר מועסקים כ-150 עובדים, וההסכם קובע כי כל בעלי התפקידים יקבלו החל ממשכורת יולי 2007 תוספת בשיעור 3% למשכורת המשולבת של חודש יוני 2006. התוספת תינתן עד סוף מרס 2008 ואז יתקיים מו"מ לחתימת הסכם חדש.
העובדים ייהנו גם מתוספות אחרות כמו תוספת תפקיד ליום עבודה, תוספת משפחה לעובדים שנשותיהן אינן עובדות ודמי הבראה מוגדלים. בעלי ותק של שנת עבודה עד 5 שנים יקבלו 318 ש"ח ליום הבראה, בעלי ותק של 5-10 שנים יקבלו 358 ש"ח ליום ובעלי ותק של מעל 10 שנים יקבלו 413 ש"ח ליום.
ההסכם עם אוסם פרומין הסדיר תוספת של 1.5% לשכרם של 80 מעובדי המפעל. 70 עובדי טמפו בפתח-תקווה יקבלו בחודש יוני 2007 תוספת בשיעור 1% רטרואקטיבית, החל מאפריל 2006. מיולי תועבר להם גם תוספת של 0.5% נוספים, ונקבע כי אם תשיג החברה רווח תפעולי של 17-35 מיליון ש"ח השנה - תינתן לעובדים עוד תוספת של חצי אחוז. התשלום יתבצע במועד תשלום משכורת החודש בו יחתמו דוחותיה הכספיים של החברה לשנת 2007.
200 עובדי מפעל עוף-הגליל יקבלו תוספת של 2% משכר היסוד - החל מחודש אפריל 2007, ו-2% נוספים החל מאפריל 2008.