התבקשתי לכתוב לכם על אוטוגריל החדשה שבנתניה. למשימות מיוחדות מסוג זה אני מצטייד ברן פסקל. האיש שיכול לעכל עדר כבשים (עם הרועה) ולבקש תפריט קינוחים. אני מודה שלא ציפיתי ליותר מידי ממסעדת בשרים בתחנת סונול, ועוד בנתניה. ואני הראשון להודות, שמזמן לא שמחתי כל כך להתבדות ולהרגיש טמבל. המקום חדש ומשדר אווירה כיפית, קלילה, אסתטית ולא מחייבת יותר מידי. התיישבנו בחוץ ומלצרית מסבירת פנים הביאה תפריטים.
פתחנו בפרגיות ברוטב שום ודבש ובטורטיה עם אנטרקוט, כשבצד תוגברנו בסלט ערבי ואנטיפסטי של בצל, חציל, כרובית, בטטה ושאר ירקות. פסקל ואני לא מאד מחבבים את מאניית הטורטיות המתפשטת, ומשתדלים לרוב להימנע מלקנות אחת במחיר של ארוחה שלמה ולהישאר רעבים. במקרה של אוטו גריל החלטנו לחרוג בעקבות המלצה חמה שקשה היה לסרב לה. אבל נתחיל דווקא בפרגית. הבשר היה רך, הרוטב עדין וטעים ובקיצור, מנה מצוינת. שנינו מסכימים בעניין. הרול גם לא אכזב. הבשר שבפנים הורגש היטב וגם טריותו ניכרה. לצידו גולגלו בטורטיה סלט ירקות וצ'יפס. מעט גוואקמולי לא היה מזיק למנה הזו, אך גם בלעדיו היא בהחלט שווה טעימה. האנטיפסטי טעים, בדגש על הכרובית שעשויה באופן מעט שונה מחברותיה לצלחת, והסלט הערבי קליל וחוסל בשניות.
בינתיים נראה שהמקום הסימפטי מתחיל להפתיע אותנו בגדול. רק כדי לוודא שאכן כך, הזמנו גם את הקבבים שנטחנים במקום מבשר עגל ושומן כבש והמבורגר. שלושת הקבבים הגיעו ראשונים והיו עשויים היטב. לא שומניים מידי ועדיין עסיסיים. ביקשנו קטשופ. המרחק בינינו לדלפק הרטבים לא עלה על עשרה מטרים ופחות מחצי דקה לקח למלצרית להגיע אלינו עם הבקבוק ולהסתנוור מהצלחת הבוהקת בלבן ריקני. ההמבורגר הגיע גם הוא ועליו היו הדעות חלוקות, פסקל החליט שבאוטוגריל קצת נסחפו עם השומן, אני החלטתי שאני נותן לזה לא יותר משבוע עד שאני חוזר לנתניה ואוכל עוד אחד כזה. אם אתם לא בעניין דיאטטי, ועסיסיות שומנית מעולה לא מרתיעה אתכם אתם חייבים לטעום את הדבר השווה הזה.
סיימנו בשני אספרסו לא לפני שהספקנו ללמוד שהמקום עתיד לעבור הכשר בקרוב. הרי אם הבשר שנמכר בו כשר ומוצרי חלב אין בו גם ככה, אז למה לא באמת. יצאנו שבעים, מרוצים ומופתעים מהמקום החדש הזה. עכשיו, כשארוחות החגים מאחוריכם סעו לצפון על בטן ריקה ואל תוותרו על ההמבורגר של אוטוגריל בדרך.