|
[צילום: מסעדת מומה באשדוד]
|
|
|
|
|
מומה באנגלית הם ראשי התיבות של Museum of Modern Arts, אחד המוזיאונים הנחשבים בעולם ואתר עליה לרגל ניו-יורקי. כמובן שאם נגיד לכם שהביסטרו האשדודי המצוין בו אכלנו מזכיר במשהו את המוזיאון, תחשבו שנפלנו מהירח. אבל חייבים לתת צל"ש על ההשראה, שבהחלט מעידה על חשיבה מחוץ לקופסה.
חשיבה מחוץ לקופסה היא מה שהופך את מומה, מסעדת בשר ודגים כשרה, למקום ששווה לבקר בו. מסתבר שבמתחם סטאר-סנטר באשדוד, הנמצא בקרן הרחובות הרצל וז'בוטינסקי, חשבו על האורחים שבאים בתקופת היורו ומה שלא תראו בהרבה מקומות: הרימו שלושה מסכים גדולים שנגישים לכל בתי העסק במתחם. זה מאפשר למומה ליהנות משני העולמות: אם רציתם לבוא כדי לשבת על כוס בירה (או שמפניה, כפי שתכף תיווכחו) ולראות משחק או סתם לפטפט עם החבר'ה, תוכלו לשבת בחוץ, רגע לפני שיהיה חם מדי. וביולי-אוגוסט, כשיהיה חם מדי ותרצו להתפנק בארוחה אינטימית ורגועה, מנותקת לחלוטין מהרחוב, תוכלו להיכנס למסעדה המושקעת, המעוצבת בטוב טעם. לסלאבה, מנהל המקום, ברור שהניגודיות יוצרת סוג של בעיה. "אנשים שרואים איך המקום נראה בפנים נרתעים לפעמים, הם בטוחים שמאוד יקר פה. מצד שני, אנחנו מעדיפים שהקהל שלנו יהיה איכותי".
אז אולי סלאבה ואנשי המומה לא מצאו את שביל הזהב לשביעות רצון כולם, אבל מה שבטוח הוא שהם מצאו את הדרך להשביע את הבטן שלנו, הג'מוס והמושך בקולמוס, כשהגענו לערב מענג של אוכל, שתייה וכדורגל - חלומו של כל גבר. אחרי כל ההקדמה הזו אני יכול להתחיל לחלק צל"שים, ובהחלט לא חסרים. ראשית, השירות מצוין. אולי לא מושלם, אבל מאוד מקצועי ונעים. שנית, המנות הראשונות טובות ומשביעות. אומנם על הנייר הן נראות יקרות מהממוצע, אך על הצלחת הן מגיעות בנדיבות. עיטור מיוחד מגיע לאסאדו המדהים של המקום ואחרון חביב הוא שרדונה ברוט של כרמל, יין מבעבע בסגנון שמפניה (90 שקל לבקבוק של 375 מ"ל), שהתגלה כמשקה מעולה ללוות איתו את הארוחה.
אז מה היו לנו בראשונות? מנה מצוינת של מיקס פטריות (37 שקל), שכללה פטריות שמפיניון ופורטובלו בשרניות ועסיסיות בשמן זית; קבב דגים (47 שקל) בשביל הג'מוס - מנת דגים מגולגלים עם ירקות מוקפצים; טורטיה אנטרקוט (49 שקל), רול ענק (באמת שגדול בהרבה מהממוצע, אך יכולנו לו) עם רצועות אנטרקוט, בצל וטחינה; ומסבחה טלה (39 שקל), מנה נאה של מסבחה ובה שלושה כדורי בשר טלה.
לעיקריות הזמנתי אני פילה בקר (108 שקל), 300 גרם שעשויים מדיום ולבחירתי הוגשו עם מג'דרה. מנה טעימה ללא ספק, אך הפעם הג'מוס עשה בחירה טובה יותר - אסאדו עגל (115 שקל), שלוש צלעות של עגל חלב עשויות בגריל ברוטב ברביקיו, אותן ביקש עם שעועית ירוקה. זו הייתה מנה מהסרטים, בהחלט סוג של אמנות מודרנית.
הקינוחים במומה (בין 25 ל-29 שקל) הם פרווה, ומכאן אתם יכולים להסיק שהם לא הצלע החזקה של המקום, אבל בכל זאת הזמנו קרם ברולה שהיה טוב וסופלה שוקולד שהיה סביר.
מומה בהחלט סיפקה לשנינו חוויה מצוינת. טוב, אולי בדיעבד לא הייתי צריך להגיע עם הג'מוס אלא עם איזו עלמת חן יפהפייה ולשבת איתה בפנים כשברקע דקורציה רומנטית ומושקעת היטב. מצד שני, אפילו הוא לא הצליח להרוס. לכל תושבי אשדוד והסביבה שטרם הכירו את מומה - מומלץ בהחלט לקפוץ לביקור.