|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
הקשר בין טסט שנתי לרכב ותקלות ברכבים ישנים
קבוצת ירדן
כל מה שרצית לדעת על שירותי אינסטלציה

קיוטו - 9 שנים של שכרון דגים <br>

קיוטו, חלוצת הסושי, מציעה חווית סושי כהלכתה, עם חומרי גלם מעולים וטריים ובמחירים סבירים להפליא מוראג רובננקו מצאה שם חבר חלקלק וקינוח גאוני
11/02/2009  |     |   חדשות   |   תגובות
מאת: מוראג רובננקו   |    |  Rest   |  rest.co.il  |  תגובות
[צילום: קיוטו]

את 'קיוטו' הראשונה אני זוכרת בבירור, למרות שעברו לא מעט שנים מאז אכלתי שם. היו אלו ימים אחרים מהיום, עת עמישראל בולס סושי בידיים בזוית של 42 מעלות. מדובר בימי תחילת הבהלה לסושי, כשבעיקר תל אביבים ואנשי העולם הגדול נחשפו לפלא היפני הזה, וגם אני - חיילת ברגילה שלה - חשתי יראת כבוד מסוימת כלפי המעמד, ואף כלפי המלצרית (איך לעזאזל היא שולטת בכל התפריט העצום והמורכב הזה? חשבתי לעצמי).

היום, כשסושי מתגלגל על לשונו של כל פעוט וחיילים מרביצים קומבינציה בהפסקת הצהריים שלהם, כבר נדמה שמדובר במאכל הלאומי החדש שלנו. הרבה סושי אכלתי מאז ובאמת שכבר קשה להרשים אותי, למרות שעדיין מדובר באחד המאכלים האהובים עליי. ובכל זאת, כל ביקור במסעדת סושי תמיד משמח אותי וכך שמחתי ביותר כשנקרתה בדרכי ההזדמנות לאכול שוב בקיוטו, הפעם בהרצליה פיתוח.

לכבוד החורף, מתהדרת המסעדה במרפסת סגורה ממנה משתלשלים מאות פנסים זעירים שמרחוק מקנים רושם מושלג משהו. מקסים. בפנים, מסתבר, מותר לעשן, אבל י' מתאפק ומוותר ואנחנו נכנסים פנימה. החלל גדל מימדים ואפלולי במידה הנכונה. הוא מעוצב בצבעי אדום, אפור ושחור וגופי תאורה רבועים מאירים באור רך. אנחנו חוככים בדעתנו האם לשבת על הבר, אבל מגלים שהוא מלא ומתיישבים בשולחן פינתי. המסעדה הומה אדם. לא מפתיע. מדובר במסעדה שקיימת כבר 9 שנים, ממשיכת דרכה של המסעדה המיתולוגית ממונטיפיורי, שהייתה סוג של חלוצה בתחום. גם בהרצליה פיתוח הם תקעו יתד כמעט ראשונים, כשעוד הכל היה חול (ובנייני היי-טק).

מתוך התפריט הרחב (שהפעם לא הצליח לבלבל אותי) פתחנו בספרינג רול עוף (30 שקל) ובסלט סשימי (45 שקל). הספרינג רול נחמד, אבל לא מסעיר ודווקא סלט הסשימי הפתיע. בהתחלה הוא נראה מעט סתמי - רצועות של טונה אדומה וסי בס נחות על ערימה של כרוב מגורר, שערות צנון ומלפפונים פרוסים דק, אבל כשעירבבנו את הכל עם וינגרט המיסו והשומשום, התקבל מעדן. הדגים היו טריים ברמה מעוררת פליאה (יש להם בריכה שם מאחור?), והשילוב שלהם עם הרוטב העדין ועם הירקות הקראנצ'יים, יצר שלם שגדול מסך חלקיו.

המשכנו עם דגימה מכמה מחלקות שמציע התפריט: מהמיוחדים הזמנו קיוטו צ'יז (58 שקל) וספיישל אונאגי (59 שקל), מהשיפודים ביקשנו לטעום מפילה הבקר (32 שקל) והצלופח (28 שקל) ומהקונוסים הזמנו קונוס המאצ'י חריף (25 שקל). משהו שלא עבר לי עד היום, מאז התחלתי לאכול סושי, הוא הספק שלא הזמנתי מספיק. קול קטן תמיד לוחש לי שבטח לא אשבע מזה. אולי זה הישראלי הקטן שבתוכי, שבעצם מעדיף איזה על האש. לא יודעת. גם הפעם, כמו תמיד, ביקשתי מהמלצרית שתשאיר את התפריט. כרגיל, לא היה בזה צורך.

ראשית הגיעו הקיוטו צ'יז, חמימים ורכים - 4 משולשי אורז חובקי סלמון, גבינה צהובה ואבוקדו, שטוגנו בטמפורה. סושי מעדות אמריקה, אבל טעים לאללה. בכלל, אני מתחילה להתרגל ואף לחבב לאחרונה את מני הסושי המטוגנים שפעם בזתי להם. אולי זה החיים במחיצתו של י' חובב הטיגון, אבל האמת שזה לא רע. אבל את לבי כבש רול הספיישל אונאגי המורכב משרימפס, מקל סרטן, ירקות ומיונז ועטוף בצלופח. ראיתם פעם צלופח? מדובר ביצור די מבחיל, שרק תכונות חלקלקות מיוחסות לו ולא זוכה להרבה אהבה. אבל מה לעשות וזה הדג החביב עליי, ממני הוא זוכה לאהבה בכל ביקור שלי בסושיה.

הרול הזה היה פשוט מושלם. עשוי כהלכה, משחק של מרקמים וטעמים רוקד על הלשון: שרימפס מתקתק ופציח, צלופח רך ונימוח ורוטב טריאקי חובק את הכל לכדי שלמות. גם הקונוס היה מעולה - אינטיאס, שרימפס טמפורה ואבוקדו - כולם טריים טריים וטעימים ביותר.

השיפודים הגיעו כשי' יצא להפסקת הסיגריה שלו ואני ניצלתי את ההזדמנות להתייחד עם אהובי החלקלק. זה הגיע משופד, חמים ורך, זלוף טריאקי, ידידו הטוב ביותר. לצידו תלולית של חמוצים יפניים, שלשמחתי לא היו מתוקים להחריד כמו בהרבה סושיות אחרות, וסיפקו איזון מושלם לדג. פילה הבקר מהצד השני נתן אף הוא פייט רציני, אבל לבי שייך לצלופח. למרות הספקנות המקדימה, כרגיל, סיימנו את הארוחה שבעים ומחויכים.

מתפריט הקינוחים הזמנו עוגת גבינה (37 שקל) לי', שהתגלתה כקלילה ומתוקה במידה, וקוקו מנצ'ו (38 שקל) בשבילי. כרגיל, ניחנתי ביכולת למצוא את הקינוח המעניין ביותר בתפריט. בדגש על מעניין. בשיחה עם מנהל המסעדה, אחרי שסיימנו את הקינוחים, גיליתי שמדובר בקינוח שאו שנחרדים ממנו, או שמתאהבים בו. אני התאהבתי. מדובר בשלושה כדורי בצק אורז, ממולאי שוקולד לבן ומטוגנים בטיגון עמוק. הם הגיעו כשעליהם נח כדור גלידת וניל. לאחר שהסתבכתי עם הכפית, פשוט אכלתי אותם בידיים. בצק האורז דביק וצ'ואי, עם טעם לא מוכר שבהתחלה מזכיר בצק משחק אבל מיד הלשון מתרגלת אליו, שפריצים של שוקולד לבן חם ניתזים לחלל הפה (וגם, אופס, כמעט ועל י') והגלידה משלימה את החוויה בקרירותה. בהחלט קינוח לא שגרתי, אבל - כמו צלופח - או שאוהבים או שלא. אני, מבחינתי, מצאתי את הקינוח האולטימטיבי שלי.

מסביבנו הלכה המסעדה והתמלאה. הרבה שפות זרות, הרבה נשים יפות ושולחן של ארבעה גברברים בני 18 שהתיישב לידנו. בטח יזמינו נודלס, חשבתי, אבל בדרך החוצה ראיתי אותם עטים על מגש של סושי וסשימי! אכן ימים יפים, חייכתי לעצמי. אבל אין כל פלא שהמקום מפוצץ - קיוטו מציעה חווית סושי כהלכתה, עם חומרי גלם מעולים ובמחירים סבירים להפליא.

מבצע 'חורף חם' ששווה לשמוע עליו מעניק מדי יום בין השעות 16:00-19:00 10% הנחה על כל התפריט ומהשעה 22:30 ועד הסגירה - 15% הנחה ומבצע 1+1 על כל האלכוהול שבתפריט.

כל הדרך הביתה חשבתי על תירוץ טוב שיאפשר לי לחזור באיזה ערב בגפי, ללילה סוער בו אתייחד עם אהובי החלקלק ועם הקינוח המופלא שגיליתי. אולי פשוט עדיף לומר את האמת.

* הכותבת הייתה אורחת המקום.

קיוטו - אריה שנקר 7 הרצליה, 09-9587770
תאריך:  11/02/2009   |   עודכן:  11/02/2009
מוראג רובננקו
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
קיוטו - 9 שנים של שכרון דגים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן בן אליהו, 65, לשעבר מפקד חיל האוויר, נבחר לדירקטור בחברת האלקטרוניקה אר.אס.אל.
11/02/2009  |  אלעזר לוין  |   חדשות
באזור התעשיה של ראשון לציון שוכן לו מרכז מיוחד לכל מי שאוהב אוכל, אבל לא סתם אוהב אוכל, אלא בעיקר אוהב להכין אותו. קוראים למרכז הזה 'לגעת באוכל' והוא בעצם חנות עצומה לכלי מטבח ובישול, סדנאות שפים ועוד. מקום זה ראוי לסיקור משל עצמו, אולם הפעם נתמקד בביתו היפה, מסעדת ביסטרו דגים ופירות ים, העונה לשם Kitchen.
11/02/2009  |  דבי אדלר  |   חדשות
אירן הכחישה (יום ד', 11.2.09) את הטענות כי מלאי האורניום הגולמי שבידיה אוזל או שהיא מבקשת לייבא אורניום מרוכז כדי לקיים את תוכניתה הגרעינית השאפתנית.
11/02/2009  |  משה ריינפלד  |   חדשות
שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון, העיד במשפטו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, והודה ששיקר בעדותו במשטרה.
11/02/2009  |  מחלקה ראשונה  |   חדשות
"בבית המדרש של חסידי הוסיאטין בתל אביב מתפללים שלוש פעמים ביום, בחול וגם בשבת". כך אמרו היום (ד', 11.2.09) ל-News1 חסידים של חסידות זו. הם הגיבו בתדהמה על הידיעה שפורסמה כאן [ראה משמאל] בדבר הכוונה להרוס את הבניין, ברחוב ביאליק 19, ולבנות על המגרש בית מגורים בן 5 קומות, 22 דירות.
11/02/2009  |  אלעזר לוין  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'
ביקורתו הפומבית של יו"ר המחנה ה"ממלכתי" על ניהול המלחמה פוגעת במלחמה ובלוחמים כאשר בשל שיקולים פוליטיים הוא מאיים להפיל את הממשלה. על גנץ להתאחד מאחורי העם, להילחם עד הניצחון ולא ל...
הרצל ובלפור חקק
הרצל ובלפור חקק
על המשוררת טניה הדר, מחווה לזכרה    בשיריה של טניה הדר אנו נסחפים כבמטה קסם אחר המסע הפנימי, הולכים לאן שהולכת הנפש
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
מיהו גולן, מה דעותיו - לכל ידוע, לא כן אבי שקד    לפי מודעות הענק שפירסם בעיתונות סוף השבוע, הסוציאליסט הזה כנראה אינו חסר ממון בכיסיו    כגודל המודעות - כך גודל האבסורד הפוליטי
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il