|
החרמון ייפתח? [צילום: AP]
|
|
|
|
|
בית החולים זיו בצפת נערך למזג האוויר הסוער שאמור לפקוד בסוף השבוע את אזורי הגולן והגליל. בית החולים נערך לכך בשל האפשרות של חסימת כבישי הגישה באזור צפת כתוצאה מסופת גשמים ושלג. רכבי שטח יעמדו לרשות המרכז הרפואי על-מנת לתת מענה לצוות הרפואי ולחולים דחופים.
ד"ר קלין שפירא, סגן מנהל בית החולים, אמר כי חדר המיון במרכז הרפואי ערוך לאורך תקופת החורף לקבלת חולים עם מכות קור והיפותרמיה. לדבריו, חשוב להקפיד על מספר כללים למניעת פגיעות עקב מזג האוויר הקר וירידת חום הגוף בעיקר בקרב פעוטות, ילדים וקשישים הרגישים יותר לטמפרטורה נמוכה. כמו-כן, חשוב להקפיד ולשמור על טמפרטורה מתאימה בבית ועל לבוש מתאים בחוץ. בשל תנאי הראות הלקויים והכביש החלק, קיים סיכון גבוה בהרבה לאבד את השליטה על הרכב ולהיקלע לתאונת דרכים, לכן יש להקפיד על נהיגה בזהירות מירבית, תוך הקפדה מלאה על כללי הנהיגה בחורף.
אחיקם ברלוי, מנכ"ל החברה לפיתוח הגליל ויו"ר חברת חצבני דן, אמר כי "במידה שיירדו הגשמים הצפויים, זה יביא אותנו למצב בו היינו בשנה שעברה. זה הרבה יותר טוב מהמצב עד-כה, אך זה עדיין מצב קשה לחקלאות וגשמים אלו לא ימלאו את הכנרת. הגשמים הצפויים ימלאו את הנחלים, כך שנוכל להשקות ולא לאבד גידולים ומטעים. עדיין אנו חייבים להשקות את גידולי החורף כמו חיטה, שעורה ותחמיצים. גידולי קיץ שאמורים להיזרע בתחילת מרס, עדיין לא נזרעו והכל תלוי במצב משק המים והאם יירדו גשמים מספיקים להשקות גידולים אלו. החשש למצב משק המים הקשה, עדיין בעינו, המצב רחוק מלהיות טוב. אנו מקווים שיירדו הרבה גשמים עכשיו וגם לאורך חודש מרס שיכולים להציל במעט את מצב משק המים".
תקווה לתיירות
ערן גליק, מנהל התיירות בקיבוץ מרום גולן, אמר כי מחר בשעה 11:00 בבוקר תתקיים בקיבוץ ישיבת היערכות וכי הוא מאוד מקווה שיגיע השלג בסוף השבוע ואיתו זרם המבקרים, מאחר שחורף זה היה מאכזב ביותר עד-כה. לדבריו, ההיערכות לשלג כוללת הכנת מפלסות גדולות לשלג, כמו גם היערכות עם כלים קטנים וטרקטורים עם שרשראות לצירים הקטנים.
יואב בלחסן, מנהל המחלבה ורכז משק הדיר במצפה הימים, ציין כי במידה שהקור יהיה עז ויירד שלג, ידאגו בדיר לחימום העזים בעזרת "תנורי כיפות" המכסים את אזור המרבץ. לדבריו, בכל הקשור לבקר הגדל בחוות מצפה הימים "הקור עושה טוב לפרות, כמה שיותר קר יותר טוב לכמות ולאיכות החלב, ולנו נותר רק להמשיך ולדאוג למזון הבריא והאורגני, וצפויה לנו עלייה בכמות התוצרת וכמובן באיכות".
גבי קוניאל, מנהל המטעים במרום גולן, אמר כי מבחינת המטעים, הקור העז הוא הדבר הטוב ביותר שישנו למטעים בעיקר לתפוחים ולדובדבנים.
מאיר (כושי) לוי, מנכ"ל כפר הנופש גונן ויו"ר פורום תיירני גליל עליון, ציין כי עם התחזיות לבוא השלג החלו הטלפונים לצלצל במחלקות ההזמנות בחדרי האירוח והמלונות וכי הוא מקווה שיגיעו רבים לנפוש בגליל, לראות את זרמי הנחלים והשלג בגולן.