|
מתקנת את נזק העישון? [צילום: AP]
|
|
|
|
|
|
מחלת ריאות חסימתית כרונית - הידועה כ-COPD - בדרך כלל נגרמת מעישון של שנים. אך מסתבר שמה שאנו אוכלים גם הוא יכול לעשות את ההבדל.
חוקרים אוסטרלים שסקרו 300 חולי COPD יפנים לגבי התזונה שלהם, והשוו אותם ל-340 אנשים דומים שלא חלו ב-COPD, גילו כי אלו שאכלו כמות רבה יותר של סויה היו בסיכוי נמוך יותר לסבול מהמצב.
ההשערה היא כי הפלבנואידים שנמצאים במאכלים שעשויים מסויה פועלים כחומרים נוגדי דלקת בריאות, ויכולים להגן על המעשנים מהקרצינוגנים שבטבק. יחד עם זאת, החוקרים הדגישו כי עדיין נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין בדיוק כיצד הסויה משפיעה על הסיכון למחלת ריאות כרונית.
הם מדגישים כי מעשנים צריכים לזכור כי הפסקת העישון היא עדיין הדרך הטובה ביותר למנוע או לצמצם את ההשפעות של COPD.
הסויה, מרכיב עיקרי בתזונה היפנית, נמצאה כבר קשורה להורדת רמות הכולסטרול ולהקלה על תסמינים של גיל המעבר. זהו, לדברי החוקרים, המחקר הראשון שהראה השפעות חיוביות גם על המערכת הנשימתית.
ממצאי המחקר פורסמו במהדורה המקוונת של "Respiratory Research".