אנשים שהתזונה שלהם עשירה בפרוקטוז - בצורה של סוכרים מוספים - נמצאים בסיכון גדול יותר לפתח לחץ דם גבוה.
תוצאות מחקר חדש מראות כי צמצום בצריכת מזונות ומשקאות עשירים בפרוקטוז יכול להוריד את הסיכון לפתח יתר לחץ דם. לאורך המאה הקודמת, העלייה הדרמטית בצריכת הסוכר הפשוט השתקפה בעלייה הדרמטית בשכיחות מקרים של יתר לחץ דם.
כדי לקבוע אם העלייה בצריכת הפרוקטוז תרמה לעלייה במספר המקרים של יתר לחץ דם, חוקרים מאוניברסיטת קולורדו שבדנבר ניתחו נתונים מסקר תזונה ובריאות לאומי (2006-2003). הם חקרו 4,528 אנשים בני 18 ומעלה ללא היסטוריה קודמת של יתר לחץ דם.
משתתפי המחקר ענו לשאלות הקשורות לצריכה של מזונות ומשקאות כמו מיצי פירות, משקאות קלים, מוצרי מאפה וממתקים. צוות החוקרים גילה כי אנשים שצרכו מוצרים שהכילו 74 גרם או יותר של פרוקטוז - שווה-ערך ל-2.5 משקאות ממותקים קלים ביום, העלו במידה רבה את הסיכון שלהם ללחץ דם גבוה - 160/100. נתוני לחץ דם נורמלי הם מתחת ל-120/80.
לדברי החוקרים, המחקר זיהה גורם סיכון שניתן לשינוי ללחץ דם גבוה. יחד עם זאת, עדיין נדרשים מחקרים קליניים אקראיים ומתוכננים כדי לבדוק אם תזונה דלה בפרוקטוז תמנע התפתחות לחץ דם גבוה ואת הסיבוכים מהמצב.