|
התערבות יעילה [צילום: משתלות וונדי-יח"צ]
|
|
|
|
|
מחקר חדש גילה כי אנשים מבוגרים שלוקחים חלק בעבודות גינון יהיו גם אלו שיקפידו על כך שהתזונה שלהם תכיל כמות רבה של ירקות.
המחקר, שפורסם בכתב העת 'HortTechnology', הציג את תוצאותיו של סקר מקוון, שכלל משתתפים בני 50+ והמלצות על עידוד תוכניות גינון התערבותיות לאנשים מבוגרים.
מטרת המחקר הייתה לבחון ולהשוות צריכת פירות וירקות של גננים ושל אנשים שלא עסקו בגינון, ולחקור את השוני בצריכת הפירות והירקות אצל אנשים שעסקו בגננות לאורך זמן לעומת "גננים חדשים". כדי לאסוף את המידע, הסקר המקוון פורסם באתר אינטרנט במשך חודש; 261 שאלונים מולאו על-ידי גולשים בני 50+.
תוצאות הסקר תומכות במחקרים קודמים שהראו כי גננים נוטים לצרוך יותר ירקות בהשוואה לאנשים שלא עוסקים בגינון. יש לציין כי התוצאות לא היו דומות כשצריכת הפירות נבדקה.
התגובות של המשתתפים הראו כי משך הזמן שהם לקחו חלק בפעילויות הגינון היה קשר למספר הירקות והפירות שנצרכו. כלומר, שתוכניות גינון התערבותיות בגיל מאוחר יכולות להיות שיטה יעילה לעידוד צריכת ירקות ופירות בגיל מבוגר.
מספר השעות בשבוע שהמשתתפים בילו בגנון לא היה גורם שהשפיע על צריכת הירקות והפירות, והחוקרים זיהו כי אפילו משתתפים מבוגרים עם זמן מוגבל או יכולות מוגבלות - אלו שבילו פחות זמן בעבודות גינון - צרכו כמויות גדולות יותר של ירקות ופירות לעומת עמיתיהם שלא עסקו בגינון כלל.