|
האוכל - מקצר את החיים? [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
צמצום קלוריות לחיים ארוכים
|
יפעת גדות
|
תאים נורמלים שרדו זמן רב יותר ותאים טרום סרטניים מתו כשקיבלו כמות קטנה יותר של גלוקוז * תזונות המגבילות קלוריות - במיוחד בצורה של הגבלת צריכת הגלוקוז - עוזרות לתאי הגוף לחיות זמן רב יותר
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
אנשים המקצצים בצריכת הקילוגאול היומי שלהם ב-25% או יותר יזכו לחיות שנים ארוכות יותר מאלו שלא. כך מבטיח מחקר חדש.
חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון גילו כי הגבלה משמעותית של הקילוגאול, שתרמה להורדת טמפרטורת הליבה (
core body temperature) שהיא הטמפרטורה בה כל תפקודי הגוף יכולים לפעול בצורה היעילה ביותר, הביאה לתוחלת חיים ארוכה יותר.
המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Aging, השווה את טמפרטורת הליבה של 24 איש באמצע שנות ה-50 לחייהם, שהקפידו על הגבלת קילוגאול לאורך שש שנים לפחות, לזו של 24 איש שאכלו תזונה מערבית סטנדרטית הגבוהה בקילוגאול ובצריכת שומן. טמפרטורת הליבה של 24 אצנים בקבוצת גיל זו נמדדה גם היא כדי לקבוע אם רזון מספיק כדי להוריד את טמפרטורת הגוף ללא הגבלת קילוגאול.
החוקרים גילו כי לאותם משתתפים שהקפידו על הגבלת הקילוגאול הייתה טמפרטורת ליבה נמוכה יותר בממוצע ב-0.2 מעלות צלזיוס, שלמרות שנראה כי מדובר בירידה מתונה הרי שהיא ירידה משמעותית מבחינה סטטיסטית, ודומה לירידה שנצפתה בעכברי מעבדה עם תזונה מוגבלת קלוריות, שתוחלת החיים שלהם הייתה גם כן ארוכה יותר.
אצל האצנים שנבדקו ושהיו בני אותו גיל ורזים, לא נצפתה אותה ירידה בטמפרטורת הגוף.
למרות שהגבלת הקילוגאול יכולה להכפיל או אפילו לשלש את תוחלת החיים של אורגניזמים פשוטים, החוקרים מודים כי עדיין לא ברור עד כמה הגבלת הקילוגאול יכולה לעזור לתוחלת החיים של בני האדם, אך הם מאמינים כי אלו שמקפידים על תזונה מוגבלת קלוריות יכולים אולי לקוות לחגוג את יום הולדתם ה-100.
הם ציינו גם כי הורדת טמפרטורת הגוף אינה מספיקה כדי להאריך את תוחלת החיים, ואנשים הסובלים מעודף משקל, מעשנים ושותים אינם יכולים לבלוע גלולה או שתיים כדי להוריד את טמפרטורת הגוף וכך להאריך את חייהם.