אלו למעשה החדשות אותן הכי נעים לשמוע - שוקולד הוא חטיף בריא. כך לפחות טוען אחד מיצרני הממתקים.
לקראת עונת החגים, יצרן השוקולד האמריקני 'Bissinger's Handcrafted Chocolatier', שבסיסו בסנט לואיס, הודיע כי הצליח לייצר שוקולד בריא, שהחברה טוענת כי לא רק שהוא טוב עבורנו אלא אף יכול לסייע בהורדה במשקל.
שורת הרכיבים המופיעה על אריזת 'שוקולד המרפא' החדש של חברת ביסינג'ר 'מתפארת' ברכיבים "הקשורים לשיפור הבריאות הקרדיו-וסקולרית, הורדה בסיכון לסוגים מסויימים של סרטן, הורדה במשקל והאטה בתהליך ההזדקנות".
האם זה יתכן או שהחדשות טובות מדי כדי להיות אמיתיות?
ד"ר דייויד כץ, מומחה לתזונה מבית הספר לרפואה של ייל אמר כי שוקולד אמנם מציע יתרונות חשובים במידה ובוחרים בסוג הנכון ואוכלים ממנו בצורה מתונה, אך הוא לבטח אינו מעניק את היתרונות מהם אנו נהנים כשאנו אוכלים ירקות ופירות כמזון בריא. לדבריו קיימים כמה יתרונות מיוחדים לשוקולד הכוללים מספר חומרים נוגדי חמצון שנמצאו כמגנים מפני סרטן.
למעשה, בקקאו יש יותר 'flavanoids' - חומר נוגד חמצון חשוב - מאשר בתה ירוק, והוא כפי הנראה המקור העשיר ביותר ל-flavanoids בתזונה. יחד עם זאת מזהיר ד"ר כץ מפני טענות שיווקיות הנשמעות טובות מדי כדי להיות מציאותיות. חברת ביסינג'ר, לדוגמא, מוסיפה מרכיבים כמו פירות ואגוזים לשוקולד ה'מרפא' שמהווים חלק נכבד מהתכולה הבריאה שלו.
שוקולד לטענתו גם לעולם לא יוכל לעזור לנו לרדת במשקל. בעוד שוקולד עשיר בחומרים מזינים, הוא גם עשיר בקלוריות - אפילו שוקולד ללא סוכר. רוב הקלוריות שבשוקולד מגיעות מהשומן.
הבחירה הטובה ביותר לדעתו היא השוקולד המריר מאחר והוא עשיר בסיבים, מגנזיום וחומרים נוגדי חמצון.