יצרנית העוגיות דודות וחברת השדה לייצור ושיווק מזון אורגני, נכנסו כשותפות לקרקר ראש פינה, מותג הקרקרים של בני הזוג אמירה ומארק רובין מראש פינה. חלקן של השותפות החדשות במותג עומד על שני שלישים. בני הזוג רובין, שמחזיקים בשליש הנותר, ימשיכו להיות מעורבים בפיתוח המוצרים.
דודות אחראית מעתה על הייצור, השיווק והמכירות של המוצרים המקוריים. חברת השדה תדאג להפיץ את הקרקרים האורגניים, שנמצאים כעת בפיתוח.
השותפות החדשות השקיעו כחצי מיליון שקלים בפיתוח המותג. מרבית ההשקעה הופנתה להסבת שיטות הייצור של הקרקרים מביתיות להמוניות ולהקמת קווי ייצור מיוחדים במפעל האפייה כרמל של קהילת בית-אל בזכרון יעקב, הידוע בסטנדרטים הגבוהים והמחמירים שלו. יתרת ההשקעה הופנתה לפיתוח אריזות כפולות, שמאריכות את חיי המדף של המוצרים לחצי שנה.
הקרקרים של קרקר ראש פינה כבר קנו להם חוג אוהדים נרחב בקהילת שוחרי המזון הבריא בזכות טעמם המשובח וערכם התזונתי הגבוה. הקרקרים עשויים מרכיבים טבעיים בלבד ומכילים כ-80% זרעים טריים ודגנים מלאים העשירים מאוד בוויטמין B, במינרלים ובסיבים תזונתיים התומכים במערכת העיכול. לעומת קרקרים רגילים, למוצרי קרקר ראש פינה לא מוסיפים סוכר, וגם לא שמן, שומן מוקשה, חומרי טעם מלאכותיים, חומצת מאכל, משפרי טעם או חומרי תפיחה, והתהליך הייחודי שבו הם מיוצרים ממצה באופן מקסימלי את ערכיהם התזונתיים. המותג כולל ארבעה מוצרים: קרקרים משיפון, קרקרים מחיטה מלאה, קרקרים עם ג'ינג'ר ודבש וקרקרים עם זעתר.
בשנה הקרובה יושקעו במותג עוד כשני מיליון שקלים. ההשקעה מיועדת לפיתוח קו הקרקרים האורגניים ולפיתוח אריזות כפולות, שיאריכו את חיי המדף של המוצרים אף לשנה וחצי כדי להתאימם ליצוא.
דודות היא חברה לייצור עוגיות ארוזות, שהוקמה לפני כחצי שנה על-ידי דני הכט, לשעבר מנכ"ל חברת פידן סחר, שמאחוריו ניסיון רב בפיתוח ובשיווק מותגי מזון בכלל ומותגי עוגיות בפרט. העוגיות של דודות מבוססות על מתכונים מסורתיים של אפייה ביתית, שהוסבו לייצור המוני. כל מוצרי המותג מיוצרים במפעל האפייה כרמל בזכרון יעקב, והם בעלי הכשר מהדרין של חוג חת"ם סופר בני ברק ובד"ץ זכרון יעקב.
חברת השדה מתמחה בייצור ובשיווק מוצרי מזון אורגניים ייחודיים. החברה הוקמה לפני תשע שנים על-ידי טל ואייל רפאלי, ובין מוצרי הדגל שלה, שזכו לאהדת צרכני המזון האורגני בישראל, אפשר למנות את הנודלס ללא גלוטן, שקדי המרק, הגליליות והפופקורן למיקרוגל.