|
קרינה צ'פלינסקי [צילום: רות שדה]
|
|
|
|
|
קרינה צ'פלינסקי, שוקולטיירית הבית של בוטיק השוקולד דה קרינה בעין זיוון, עומלת במרץ בימים אלו על הכנת סביבון שוקולד ענק שיוצג במקום במהלך ימי החג. מידות הסביבון: אורכו 70 ס"מ, גובהו 35 ס"מ ומשקלו כ-17 ק"ג.
מרכז המבקרים נערך לקראת חופשת חג החנוכה, במקום יערכו סדנאות חוויה מתוקות באווירת החג ובשילוב סממני החג. בחנות הבוטיק מגוון מארזי שי מתוקים, סביבונים מתוקים משוקולד, חנוכיות וברכות חג מתוקות. מאות החנוכה של דה קרינה מתוקות במיוחד ועושות טוב לכל מי שיקבלן. הדלקת נרות חגיגית בכל יום בשעה 16:30 והגשת משקה שושלק חם ומתוק למבקרים בבית הקפה. (למעט יום ו').
שעות פתיחת מרכז המבקרים "דה קרינה", עין זיוון: ימים א'-ה' 9:00-17:00, שישי 9:00-15:00. (מרכז המבקרים סגור בשבתות וחגים, מוצרי דה-קרינה בכשרות מהודרת, חלב ישראל). להזמנות ביקורים מודרכים וסדנאות: 04-6993622 - יש לתאם הגעה מראש.
פירוט הסדנאות בדה קרינה:
ביקור מודרך - "בעולם השוקולד" - מתאים לכל המשפחה
מסע מרתק אל עולם השוקולד, מקורות הקקאו, היסטוריה, תרבות. תעשיית השוקולד. צפייה בסרטון 8 דקות. ביקור במפעל השוקולד דה קרינה, וצפייה בטכניקות של יצירת שוקולד בעבודת יד. מעבר לחדר טעימות מקצועי וטעימת פרלינים ממעשיה ידיה של השוקלטיירית קרינה. כל משתתף ייהנה ממארז שי אישי. קניית כרטיס ילד מחייב קניית כרטיס בוגר (מלווה). משך הפעילות: 30 דקות הדרכה. כרטיס מבוגר: 20 שקלים; כרטים ילד: גילאי 3-16: 16 שקלים.
"מתוקלי" - סדנת שוקולד לילדים
בשולחן ערוך בכל טוב יקבל כל ילד ערכה אישית ויתנסה בחומרים שונים מהתחום. שוקולד לפיסול, שוקולדים נמסים, לעיצוב וציור בשוקולד. עיטור של סביבונים משוקולד, נכין מעות חג של דה קרינה, הכנת סמלי החג על-ידי טכניקת הזלפת שוקולד חם. היצירות יכנסו למקרר ויעברו תהליך של קירור ומיצוק. כל ילד ייצא עם ערכת היצירה האישית לחג החנוכה. הסדנה מציעה חוויה של יצירה עצמית. משך הפעילות: 30 דקות. כרטיס עבור סדנת "מתוק לי": 35 שקלים.
סדנא לחובבי שוקולד: chocolate & more
הסדנא נפתחת בסיור חוויתי, בו נלמד על עולם השוקולד, היסטוריה, תרבות, מקורות. צפייה בהכנת סוגים שונים של מוצרים - פרלינים, שוקולד הררי ועוד סודות פרי ידיה של קרינה. מסע טעימות, והתנסות במרקמים טעימים וייחודים לבית דה קרינה. נמשיך לסדנת שוקולד לחובבי שוקולד אמיתיים - סביב שולחן ערוך בחומרים שונים מעולם השוקולד. כל משתתף יקבל ערכה אישית, ויתנסה בשלוש טכניקות שונות: מילוי של כוסית פרלין, הכנת דקורציות ועיצובים בשוקולד נוזלי, הכנת טראפלים אישיים הייחודים לבית דה קרינה. בסיום הסדנא יצאו המשתתפים עם ערכה אישית, מתכון, ומארז שי אישי. משך הפעילות: כשעה. כרטיס סדנת בוגר: 55 שקלים.