בית אבי חי ומתחם התחנה הראשונה פותחים בשיתוף פעולה של סדרת מפגשים בשם ה"רומן הקולינרי" שיתקיימו אחת לשבועיים, ויעסקו באוכל הישראלי כפי שמוצג בפרוזה הישראלית החדשה, ובאוכל היהודי שמילא בעבר תפקיד חשוב בספרות הגולה העברית לפני קום המדינה וממלא כיום תפקיד חשוב בספרות יהודית בכלל.
את סדרת המפגשים ינחו גיל חובב, מגיש טלוויזיה, עיתונאי, מבקר מסעדות ומחבר ספרי בישול והשף ניר צוק, מהשפים המובילים בישראל מחבר ספרי בישול ומנחה תוכניות בישול בטלוויזיה. כל מפגש יחל בשעה 18:30 בסיור בבזאר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה ובשעה 19:00 תתחיל הסדנה שתמשך כשעתיים ובמהלכה יוצגו ויודגמו מאכלים על בסיס המתכונים המופיעים בספרים ויוגשו טעימות.
המפגש הראשון בסדרת ה'רומן הקולינרי' יתקיים ביום רביעי, 5 במרץ, בנושא "סנדביץ' סתתים וזביונה" שיעסוק באוכל ביצירותיו של הסופר
מאיר שלו. המפגש השני יתקיים ביום רביעי, 26 במרץ ויעסוק ב-"צפיחיות בדבש ואספוגים מתוקים", על האוכל ביצירתו של ח.נ ביאליק. והמפגש השלישי בסדרה יתקיים ברביעי 23 באפריל, בנושא "קובנה ובורקס", על האוכל בספרות הירושלמית. לכל מפגש תתלווה חוברת בה יהיו כתובים הטקסטים והמתכונים הנלמדים.
מתחם התחנה הראשונה בירושלים- נפתח לפעילות במאי 2013, במגוון תחומים ומציע לתושבי העיר ולמבקרים חוויה ססגונית ואיכותית של קולינריה, תרבות, ספורט, בילוי ופנאי. במתחם מרכז מבקרים המפעיל סיורי הליכה, אופניים וסגווי לאזורים הסמוכים ומשמש גם כמרכז מידע ראשון מסוגו בירושלים לתיירים ומטיילים, גלריה המציגה תערוכות מתחלפות, ירידי אופנה, עיצוב, אוכל, משחקים ופעילויות (מתחלפות וקבועות) במשך כל השבוע.
בית אביחי מרכז לתרבות ישראלית ויהודית בירושלים- מקיים מדי חודש עשרות אירועים. בית אבי חי יוצר מרחב תרבותי פתוח הכולל בתוכו מוזיקה, תיאטרון, מפגשים, הרצאות, שיחות ואירועי במה מגוונים. אירועי בית אבי חי המצטיינים באיכותם הגבוהה, במקוריות ובשיתוף יוצרים ואמנים בתהליך יצירה ייחודי ומרתק.
ניתן לרכוש כרטיסים מראש באתר או בטלפון 02-621590, מפגש אחד בעלות של 80 ש"ח, כרטיסיה לשלושת המפגשים 200 ש"ח, הנחה לסטודנטים 50 ש"ח למפגש בלבד, מותנה בהצגת תעודת סטודנט בתוקף.