|
מנת בשרים ב"פריים גריל" [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
מסעדת "פריים גריל" [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
שלושה חודשים בלבד, מאז שנפתחה לראשונה, הספיקו למסעדת הגריל התל אביבית, "פריים גריל" (רחוב הרבט סמואל 60) להפוך לספינת-הדגל של מסעדות הבשרים הכשרות בארץ. מסתבר ששום מסעדה אחרת, שהכשרות עומדת בראש מעייניה, אינה מצליחה להשתוות לה באיכות הבשר המשובחת שלה, כשעל-אף מגבלותיו המובנות של ההכשר - היא מצליחה להפיק ממנו את המיטב שבמיטב.
"פריים גריל" ממוקמת במתחם האופרה הישנה, נושקת לטיילת. מרווחת ואוורירית, עם עיצוב אלגנטי. מלבד אולמה הפנימי, רחב הידיים, יש בה מרפסת מוצלת הפונה לים ומרוהטת בכורסאות מרופדות ונוחות. היושבים בה נהנים מבריזה מרעננת גם ביום-קיץ לוהט.
ביד אמן
האטרקציה של "פריים גריל" היא ה"קצבייה" שלה, הממוקמת בפתח המסעדה. כל סועד מוזמן לבחור את נתחי הבשר כלבבו, לפי משקל, כשאלה מונחים בוויטרינה מרהיבת-עין, המעוררת את בלוטות התיאבון.
מן התפריט העשיר צד את עינינו האספרגוס הירוק בטמפורה, עם ביצי-משק, עירית ולימון. המנה על הגריל השתבחה במיוחד בזכות הרוטב המעודן שלה, שהוא סודו הכמוס של השף. כשהגענו לעיקריות בחרנו ב-250 גרם של סטייק-אנטרקוט, מדיום-וול, שהיה רך ונימוח כחמאה, ובשקדי-עגל, נוסח המוג'חאס של ארגנטינה - מולדת הבשר, שממנה הוא גם מיובא ל"פריים גריל". המנה הייתה עשויה ביד אמן.
מעדן בלעדי
את חגיגת הבשרים שלנו ליוו עגבניות על האש, תפודים אפויים בתנור ובצלצלים, שהוסיפו נופך פיקנטי במיוחד לארוחה. בקבוק-סודה גדול סייע לנו בעיכול הכבודה.
משהגיע תור הקינוחים שמחנו לגלות את המעדן הבלעדי של "פריים גריל": קרמבל תפוח-עץ ירוק, עם גלידת-טופי ורוטב וניל, שבו שחה התפוח - מנה שמיימית, שאין דומה לה בשום מסעדה אחרת. אספרסו כפול היה האקורד האחרון בסעודת המלכים שלנו.
החשבון לשניים הסתכם ב-360 שקל - שווה כל אגורה - ועליו הוספנו תשר של 40 שקלים לשירות מעולה. את המסעדה זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, שאותן הרוויחה ביושר.