|   15:07:40
  |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
עלויות יישור שיניים: כל מה שצריך לדעת
קבוצת ירדן
המדריך המלא להקמת מקלט בבית פרטי

יום העצמאות: טיפים לבחירת הבשר הנכון

לקראת יום העצמאות רשת טיב טעם מציעה טיפים לבחירת הבשר הנכון - "פריך וחרוך מבחוץ, אדמדם מבפנים." כולנו מכירים את הכלל, אבל איך מגיעים לדרגת העשייה המדויקת הזאת? הכללים פשוטים ולמרבה הפלא - לא קשה להגיע לאופן העשייה הזה
11/04/2012  |     |   מאמרים   |   חגים ומועדים   |   תגובות
סטייק. חשוב לבחור בשר בעובי הנכון [צילום: AP]

ראשית, בחרו את סוג הבשר הנכון:

ורד הצלע, אנטרקוט, סטייק ניו-יורק או לאס וגאס, דלמוניקו וכיו"ב, הם כולם שמות שונים לאותו חלק בשר - האנטרקוט. בנוסף עליו, אפשר למצוא את ה- rib eye - סטייק עין - שמקורו בצלעות הבקר (האנטרקוט מקורו בחלק שמתחת לפילה). שני חלקים אלה הם חלקים אידיאליים לבשר בצליה על האש, עם או ללא עצמות.

בשר בעובי נכון: בקשו מהקצב של טיב טעם שיפרוס לכם את הסטייקים לעובי של 3 ס"מ לפחות, ואפשר גם 4 ס"מ. סטייקים דקים יותר ייעשו מהר מדי ויתייבשו בצליה על האש, וחבל. לא נורא אם מחלקים סטייק עבה ועסיסי בין שני סועדים - גרוע הרבה יותר הוא להגיש סטייק דק אחד, יבשושי ואפרפר, לסועד, רק כדי להגיש "סטייק שלם".

- השתמשו בסטייקים בטמפרטורת החדר בלבד. הוציאו אותם זמן מספיק מראש מהמקרר, או תנו להם חימום קל - שניות, ממש - במיקרו, בתוכנית הפשרה. בשר קפוא הפשירו במקרר, לילה מראש, ואז הביאו אותו לטמפרטורת החדר. רצוי לא להפשיר בשר מחוץ למקרר, כיון שאין לכם שליטה טובה על התהליך.

- השתמשו באש חזקה ובטמפרטורות גבוהות: הלהיטו את הגריל. שמנו אותו ותנו לו להגיע שוב לטמפרטורה גבוהה לפני שאתם מניחים עליו את הבשר. מכת חום היא חלק חשוב מהעניין כאן!

- אל תתפתו להניח עשרה סטיקים בבת אחת על הגריל, לצופף אותם או ליצור מצב שבו הם מכסים זה את זה: תנו להם מרווח והקפידו שכל סטייק וסטייק יהיה חשוף לחום. שוב - לא נורא אם מתחלקים בסטייק ו"משלימים" אחר כך. להפך: כך אוכלים גם את הבשר כשהוא חם, ולא מגיעים לסוף הסטייק כשהוא קר... זכרו את כללי האסדו הארגנטינאי: סובבים בין האורחים ומגישים להם חתיכות קטנות, אבל עשויות כמו שצריך.

תיבול? - כן, אבל פשוט. לבשר בקר טוב ואיכותי אין צורך במרינדות מסובכות. יותר מזה: אם אתם משרים את הבשר, שימו לב שהמרינדה לא תהיה "קשה" מדי: יותר מדי סויה, מיץ פירות (ובמיוחד פפאיה) עלולים לפרק את סיבי הבשר ולהפוך אותו לסמרטוטי. הברשה בשמן זית, מעט מלח ופלפל -

- סוכר חום או סוכר לבן - יספיקו. בשביל מה סוכר? בחשיפה לחום האש, הסוכר הופך לקרמל ומצפה את הבשר שלכם בסימני חריכה. כך מקבלים בשר מקורמל יפה.

- אל תחתכו את הבשר כדי לראות "אם הוא עשוי". דבר זה יגרום להתייבשות הבשר. תמיד אפשר להחזיר לאש לעוד רגע, אבל זיכרו שהסטייקים ממשיכים להתבשל גם אחרי שהסירו אותם מהאש (הם חמים). אם צריך לצלות שוב - צלו ממש "קצר"

- שיפודי אנטרקוט - יופי של רעיון! הסטייקים בכל זאת עבים מדי, ניתן לחתוך אותם לקוביות ולשפד. רצוי לגלגל את קוביות הבשר בתערובת תבלינים לבשר

- בסיום הצלייה, רצוי להעביר את הבשר לרשת או קרש, ולא לצלחת, בוודאי שלו לצלחת קרה. כך האדים לא יצטברו בתוך הבשר, ותקבלו את הקרום הפריך שרציתם

הניחו כמה ראשי שום חצויים - מוברשים בשמן זית - בפינות הגריל. במקומות האלה לא תשתמשו ממילא עבור בשר, אבל מספיק שהם יהיו חמים, כדי לאפות עליהם את ראשי השום ולרכך אותם

אחרי שתסיימו עם הבשר, נצלו את החום שנותר לצליית ירקות - עגבניות חצויות, פלפלים או קישואים (הברישו הכל בשמן זית), ופרוסות פרי כמו אפרסקים או אננסים. את האפרסקים הגישו עם מעט חומץ בלסמי מתישן.

המלצות לתערובת תבלינים לבשר על האש

חומרים:

שלוש כפות סוכר לבן
שלוש כפות מלח
כפית פפריקה
כף אבקת חרדל טובה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית זרעי כוסברה גרוסים או כף של זרעים מרוסקים
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית טימין יבש

הכנה

בקערה קטנה, מערבבים את כל המרכיבים
לשימוש, מפזרים מהתערובת על הבשר ומצפים אותו בתערובת
צולים כרגיל.

מומלץ בחום לשים פחות פחמים מהרגיל, כחצי שקית. בדרך כלל אנשים נוטים להעמיס את המנגל בפחמים, אלא שכאן הם גורמים לשריפת הפחם וזה גורם לבשר לקבל צבע שחור או שרוף. לפני הנחת הבשר על המנגל, יש לדאוג שהפחם יהיה חם מאוד.

כדי שלא יישרף הבשר וכדי שטעמו לא יהיה מר, מומלץ לדאוג לקערת מים קטנה ליד המנגל, ולהשפריץ כל פעם על המנגל קצת. אם האש עולה - יש לכבות אותה ולא להניח שום נתח בשר, שעלול להישרף ולאבד מטעמו.

אחת השאלות הנפוצות היא מתי להפוך את הסטייק. ובכן, מתי שהנוזל מתחיל לעלות על הסטייק ולהישפך ממנו יש להפוך את הנתח פעם אחת בלבד כדי להגיע למצב הצלייה "מדיום".

אנטריקוט טוב ייצא רק עם הכנה ראויה. מומלץ להשרות את האנטריקוט כ-שעתיים על רצועות בצל ושום כתוש, ואז לצלות זה נותן לבשר טעם וארומה ייחודית.

טיפים להתאמת יין לבשר

- פרגיות ונקניקיות: מומלץ לשתות עם יין אדום

- בשר כבש: הבשר מאופיין במתיקות קלה של הבשר וגם שומניות. לכן מומלץ לשתות יין יותר מורכב עם תכולת אלכוהול יותר גבוהה על-מנת שיעזור לפרק את השומנים וישלים בארומות שלו את מתיקות הבשר.

- סטיק אנטריקוט, בשר בקר: הבשר העשיר מלא הטעמים ישתלב מצוין עם הארומות והטעמים של קברנה

בתאבון, וחג עצמאות שמייח!

הכותב הוא מנהל מכירות ברשת טיב טעם
תאריך:  11/04/2012   |   עודכן:  11/04/2012
רוני גרין
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
יום העצמאות: טיפים לבחירת הבשר הנכון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מצב מעניין מתרחש בנושא היהדות באירן - בשלושים ושלוש השנה האחרונות, בתחום היהדות ובמצבם של היהודים שם. באירן של שנת 1979 חיו למעלה מחמישים אלף יהודים ואילו היום חיים שם כעשרים וחמש אלף יהודים (ויש הטוענים שמספרם מגיע לשלושים וחמש אלף) שרובם חיים בעיר הבירה טהרן, ואח"כ גם באיספהאן, שירז וכו'. חיי היהודים שם בטוחים והם אינם סובלים מרדיפות. ובמיוחד עולה ההפתעה הדתית . מכל מקומות חייהם של יוצאי אירן הרי שאלה שנותרו במולדתם הם המובילים בשמירת הדת היהודית וכל זאת הודות לעליית השלטון המוסלמי!
11/04/2012  |  הרב אליהו קאופמן   |   מאמרים
כמי שעקב אחרי מקרה פולארד מראשיתו, אוכל לומר, שמרבית הציבור בארץ ובארצות הברית, אינו מודע לנזק הנורא שפולארד גרם לארה"ב, נזק זה היה כה חמור עד שמזכיר המדינה, ראש ה-CIA ושר הביטחון דאז, איימו להתפטר מייד אם הנשיא ביל קלינטון יממש את הבטחתו לראש ממשלת ישראל דאז, יצחק רבין, ולשחרר את פולארד.
11/04/2012  |  יהודה דרורי  |   מאמרים
רוצים לכסח לארגוני הטרור את הצורה? קדימה סעו, המפתחות בפנים! אבל מדוע צריך באותה הזדמנות לגרום להרס מה שנבנה כאן בעמל רב? מהיכן נובעת התיאוריה של או-או? התקפה או הגנה? אין תופעה כזו בטבע, בשום תחום. חיל האוויר הוא חיל התקפה? תחשבו שוב. לחיל האוויר יש משימות הגנה לא פחות חשובות מהתקפה.
11/04/2012  |  ד"ר עודד עמיחי  |   מאמרים
"מדינת ישראל יכולה להתגאות ...היא מתפקדת לא רע...אם מנכים את החרדים והערבים , אנחנו נמצאים במצב מצוין בלעדיהם." כך התנסח ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, בראיון ל-TheMarker לרגל חג הפסח. (למוטי בסוק ולסמי פרץ ב-6.4)
11/04/2012  |  איתן קלינסקי  |   מאמרים
הכותרת של מאמרי, היא כשם מאמר מרתק, משנת 1961, פרי עטה של הפילוסופית איין ראנד. על-פי מאמרה מתאפיין העידן המודרני, בצמיחת שני מקצועות חדשים: האינטלקטואל ואיש העסקים.
11/04/2012  |  משה חסדאי  |   מאמרים
רשימות נוספות   /   חגים ומועדים  
נשיא בשביל ישראל  /  עידן יוסף
"ברכת הכהנים הפסח - מהגדולות שהתקיימו"  /  עידן יוסף
חוה"מ פסח נפתח בשייט בקייקי כפר בלום  /  רעיה בלחסן
הלכות החג  /  גיל נתן
מעבודה לעבדות  /  דניאל גיגי
דרשה של פסח  /  אברהם הללי
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
איתמר לוין
איתמר לוין
קל וחומר ממכבי חיפה והפועל תל אביב    הדחיינות של נתניהו והרס משרד החוץ    התנ"ך נגד הרב יצחק יוסף    ההפקרות והטמטום של יצחק גולדקנופף    וכרגיל - איתמר בן-גביר
מנחם רהט
מנחם רהט
הגאון היהודי בסדר גודל בלתי נתפס, שזכרו הלך ונשתכח מאז פטירתו, אשר חי ומת תחת מעטה סמיך של מסתורין, חוזר בימים אלה למודעות הציבור בזכות שני מפעלי מחקר וזכרון שנחשפים עכשיו: ספר חדש...
יוסף אליעז
יוסף אליעז
יש לאפשר לאסירים שנאסרו בשל עבריינות "הצווארון הלבן" או חובשי המגבעות החרדיות, שנאסרו בשל עבירות-מס, מעילה, גניבות קלות ובעיקר עברייני-תנועה או עבירות כמעשני סמים קלים להגיש בקשות ...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il