לאחר שנים של פיתוח ופעילות אינטנסיבית של חברת עשת אילון, היצרן הגדול והמתקדם בארץ של מיכון לבתי אריזה, לתוצרת חקלאית טרייה וחוקרי מכון וולקני, הושלם פיתוח מהפכני ברמה העולמית למיון איכות ומתיקות הפרי ולבחינתו.
בתום מחקר מעמיק, פותחה מערכת חדשנית, לזיהוי ולאיתור נתונים פנימיים של פירות שונים. בין היתר, מאפשרת המערכת לדעת מה רמת הסוכר והמתיקות של הפירות (תפוח, בננה, אגס וכו'). כמו-כן, היא מציגה את מידת החומציות בפרי (תפוז, קלמנטינה), רמת לחות, פריכות ואפילו מאתרת ומזהה פגמים פנימיים שונים בפרי, לצורך מניעת הספקתם ללקוח.
בנוסף, המערכת שמה סוף לאבוקדו שאינו מבשיל: אחת האפשרויות המרכזיות שפותחו בה מאפשרת לדעת מה מידת אחוז השומן באבוקדו. המשמעות היא הספקת אבוקדו שנקטף בזמן ובעל אחוז שומן מספיק, על-מנת שיבשיל ויהיה ראוי למאכל בבית הלקוח ופסילת פרי שאינו מתאים לשיווק.
מנשה תמיר, מנכ"ל עשת איילון: "מדובר בפיתוח עליו שקדנו יחד עם מכון וולקני במשך שנים ומביא בשורה עולמית לחקלאות. הפיתוח מאפשר מצד אחד לחברות לספק מוצרים איכותיים ללקוחות ובמקביל להבטיח ללקוח פרי איכותי, בריא ומתוק שנבדק אחד אחד".
המערכת החדשנית וכן גידולים ופיתוחים חקלאיים חדשים יוצגו במסגרת התערוכה החקלאית הגדולה בישראל שתתקיים במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, תחנת 'יאיר' בחצבה בט"ו בשבט, בתאריכים 1.2.18-31.1.18. במהלך התערוכה יציגו כ-250 חברות מובילות את החידושים בתחום. כמו-כן, ניתן יהיה להתרשם מהגידולים החקלאיים החדשים ואף לטעום מהם. בתערוכה המשתרעת על שטח של 15 דונם, פותחים חוקרי המו"פ את שערי החממות ומאפשרים ללמוד, לראות ולטעום מהתוצרת החקלאית והפלא שמתקיימים בערבה. בחממות התצוגה ניתן להתרשם מזני ירקות ופירות חדשים, מגידול דגים ייחודיים במדבר ועוד. הכניסה חינם.