|   15:07:40
  globes globes  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?

"רוב הישראלים עם חשבון בשווייץ - מבוגרים ומפוחדים" <br>

עו"ד מאיר לינזן משבח את מנהל רשות המיסים, משה אשר, על פגישתו עם ראשי הבנקים השווייצרים כדי להביא לחשיפת ישראלים המחזיקים חשבונות לא מדווחים - אך מבהיר: "לא מדובר בעבריינים הקלאסיים"
02/01/2015  |   globes globes   |   כתבות   |   תגובות
מאיר לינזן [צילום: יח"צ]

   רשימות קודמות
  רופאים מזהירים: הציבור לא מודע למחלות בכליות
  האם שמואל דנקנר, דודם של נוחי ודני, יוכרז פושט רגל?
  יצרני המזון הקטינו אריזות - מה עם המחיר?
  המיליארדרית הצעירה ביותר בארה"ב
  24% עסקים יהודים מחרימים ערבים

3 פוליטיקאים בולטים יצאו במהלך השנים מפירמת עורכי הדין הרצוג-פוקס-נאמן. השניים הראשונים הם מייסדי הפירמה - נשיא המדינה לשעבר, חיים הרצוג ז"ל, ושר המשפטים והאוצר לשעבר, יעקב נאמן; השלישי הוא המנהיג הטרי של מפלגת העבודה, ששואף להיות גם ראש הממשלה הבא של מדינת ישראל - יצחק (בוז'י) הרצוג, בנו של חיים.

מי שמכיר את השלושה היטב הוא עו"ד מאיר לינזן, השותף מנהל של הפירמה. אנחנו מנסים לברר עם לינזן אם אך מקרה הוא שהמשרד הפך כר פורה לפוליטיקאים מצליחים.

"המשרד שלנו הוא מאוד לא פוליטי, אבל אני רואה בחיוב את העובדה שאנשים יוצאים לשרת את הציבור. זו תפיסה מאוד אמריקנית, וזו גם הייתה הראייה של חיים הרצוג", הוא אומר.

- אתה רוצה לראות את יצחק הרצוג בראשות הממשלה?

"אני מאחל ליצחק בוז'י הרצוג, כמו לכל בוגרינו, הצלחה גדולה. עבדתי איתו במשך שנים. הוא התמחה פה, עבד כאן כעורך דין שכיר וגם היה שותף. אנחנו מכירים טוב ומיודדים, אבל לא מבלים ביחד. צריך לזכור שיצחק לא קשור לפירמה כבר 11 שנה".

לינזן מקפיד לשמור על ממלכתיות ולהתרחק מהבעת עמדה פוליטית, אבל מציין כי הוא מודאג מהבידוד ההולך וגובר של ישראל בעולם ולהשפעתו על הכלכלה הישראלית. לדבריו, "אם הלגיטימיות של ישראל תתערער יותר, יהיו לכך השלכות כלכליות עצומות. היצוא של ישראל הוא בעיקר לאיחוד האירופי, ושם יותר ויותר מדינות מתרחקות מאיתנו, וזה מדאיג".

כאשר לינזן מדבר על היכרותו עם חיים הרצוג ז"ל, עיניו מאירות. ב-1979 עשה לינזן את ההתמחות אצל הרצוג האב, ולדבריו הדבר המרכזי שלמד ממנו היה "הניחוח הבינלאומי והחזון".

לדבריו, "חיים הרצוג תמיד היה איש חזון, והחזון שלו היה להביא השקעות חוץ למדינת ישראל. ב-1979 היה הרבה חזון ומעט מאוד השקעות חוץ; היום יש הרבה השקעות - אבל מעט מאוד חזון".

"הבעיה היא בביצוע"

הבחירות הקרבות, כמו גם ההיסטוריה של משרד הרצוג-פוקס-נאמן, הם מרתקים, אבל הסיבה המרכזית לראיון עם לינזן, שעומד בראש מחלקת המיסים בפירמה, היא רצונו להביע את ההסתייגותו מהאופן שבו רשות המיסים מנהלת לאחרונה את מלחמתה בישראלים המחזיקים חשבונות לא מדווחים בחו"ל ואת הליך הגילוי מרצון שהשיקה הרשות.

בשבועות ובחודשים האחרונים העבירה רשות המיסים הילוך בנושא. לצד חקירות מאומצות ומעצרים של ישראלים החשודים כי ניהלו חשבונות לא מדווחים בחו"ל, ובראשם בפרשה המכונה "פרשת הבנק השווייצרי", יצאה הרשות בהליך מחודש של גילוי מרצון למי שרוצים להסדיר את נכסיהם הלא מדווחים ללא סנקציות פליליות.

לינזן תומך עקרונית במאבק הרשות בהון השחור, אבל מתריע: "היוזמה של רשות המיסים היא טובה, אבל היא צריכה לפעול בצורה חכמה יותר, זהירה יותר ויעילה יותר, ולהבין את האנשים שניצבים מהצד השני, שהם אנשים נורמטיביים".

לדבריו, "אני פוגש אותם. רוב הישראלים הללו שמחזיקים חשבונות בשווייץ ובמקומות אחרים הם מבוגרים מאוד ומפוחדים. לא מדובר בעבריינים הקלאסיים. אם אתה מדמיין יזמי היי-טק שמעלימים הכנסות - אתה טועה - אתה פוגש אנשים קשישים, לעתים בשנות ה-80 וה-90 שלהם, שבאים אלינו בחשש להסדיר את הנושא כשהם מלווים בילדים שלהם. רבים מהם ניצולי שואה או אנשים שברחו ממזרח אירופה, והמניע המרכזי לכך שפתחו חשבונות בחו"ל לא היה עבריינות מס, אלא חשש מערעור היציבות הפיננסית בארץ. חשוב לאבחן אותם מאנשים שהמניע המרכזי שלהם היה התחמקות ממס".

- לשם כך נועד הגילוי מרצון.

"הליך הגילוי מרצון הוא חיובי, אבל הבעיה היא בביצוע שלו. אני חושב שצריך היה להקל על התהליך עבור הנישומים. במקום לגרום לנישומים להשקיע משאבים רבים לצורך שכירת עורכי דין ורואי חשבון, הפקת דוחות של עשרות שנים מהבנקים ועוד - היה צריך לקבוע מסלול פשוט יותר של תשלום והסדרת החשבונות".

- למשל?

"ניתן לקבוע, למשל, כי כל אותם אנשים ישלמו עד 10% מסך הכספים שהם מנהלים בחו"ל. רשות המיסים יודעת ששיעור המס של רוב האנשים הוא כ-5% מהסכום שיש להם בחשבון על 10 השנים האחרונות שבהן הוא מתנהל - כלומר, 50 אלף דולר על חשבון של מיליון דולר. תשלום מס קבוע של 10% יחסוך לאותם נישומים הוצאות גדולות בהרבה, וגם יסדיר את הנושא. זו לא חנינת מס או הקלה במס, כי, כאמור, בממוצע החוב של אותם אנשים הוא קטן יותר מ-10%".

- זו לא הכבדה במס?

"כל התהליך עולה לנישום יותר מאותם 10%. הבנקים לוקחים עשרות אלפי שקלים על הפקת הדוחות, והוא נדרש להשקיע משאבים רבים נוספים במסגרת ההליך, כך שהרעיון שלי יטיב עם כולם".

"צעד שיביא כסף"

לדברי לינזן, בנוסף, רשות המיסים צריכה לוותר למנהלי החשבונות הלא מדווחים בחו"ל על תשלום מס, בחשבונות שחלה עליהם התיישנות.

"בארה"ב מי שנתפס מעלים מס, נכנס לבית סוהר, אבל אחרי 6 שנים חלה התיישנות. אצלנו רשויות המס לא מכירות בהתיישנות, והנישומים נדרשים להוכיח מה היה לפני 20 או 30 שנה. אני חושב שלמעט מקרים בודדים, שבהם יש עבירה מתמשכת של אדם שגם היום מעביר כספים לחו"ל - צריך לחדול מכך. לגבי אותם אנשים רבים ש-10 שנים לא הכניסו כספים, צריך לסגור את העניין".

לצד הביקורת הזהירה על רשות המיסים, יש ללינזן גם שבחים גדולים לה ולעומד בראשה, רו"ח משה אשר. לדבריו, "משה אשר עשה בעיניי צעד מאוד אמיתי כשהלך ללוע הארי, נפגש עם ראשי הבנקים השווייצרים ועשה הסכם לא כתוב לפתרון הבעיה".

- הוא מילא את תפקידו. מה כל-כך אמיץ בזה?

"אני לא חושב שמנהלי רשות מיסים אחרים עשו את מה שאשר עשה. זה צעד חכם ונועז שיביא הרבה כסף למדינת ישראל".

- האם אתה צופה שמעתה הישראלים יפסיקו לפתוח חשבונות בחו"ל?

"אני לא חושב. אנחנו נמצאים בעולם מודרני, ומדינת ישראל מעוניינת שיהיו נכסים של ישראלים בחו"ל ולא רק בארץ. זה מאזן את הכלכלה הישראלית. אבל הכסף של אותם אזרחים נורמטיביים שאינו בשימוש, ייכנס למערכות הכלכליות, לעסקים בארץ, וזה חיובי מאוד".

- העלמת המס בישראל ואי-הוצאת קבלות נראית לעתים כמעט כעניין תרבותי.

"אני לא חושב שישראל שונה ממדינות אחרות בהיבט הזה שאתה קורא לו 'תרבותי'. גם לא מארה"ב. השוני הוא שאצלנו יש מגזרים שלמים שפחות משלמים מס".

"לשמור על יציבות הבנקים"

לינזן אינו רואה קשר בין גובה המס המשולם על-ידי אזרחי ישראל לבין יוקר המחיה הגובר. לדבריו, יוקר המחיה נובע מסיבות אחרות, כמו היצע הקרקעות המוגבל בישראל והעובדה שהן לא מופשרות, מכשולים ביורוקרטיים, קשיים ביבוא, תחרות מצומצמת בגלל הניתוק של המדינה וכיוצא באלה.

לדבריו, "אם יש קשר בין יוקר המחיה לבין תחום המס, אזי הוא לא בנושא של מס הכנסה אלא במסים עקיפים. האוכלוסיות שמשלמות מס בישראל הן קטנות ביחס למקומות אחרים בעולם. הנטל הגדול הוא על העשירונים העליונים".

בוועידת "גלובס" שנערכה בתחילת דצמבר הצהיר משה כחלון, שהוביל כשר התקשורת את הרפורמה בשוק הסלולר, כי בדומה למה שנעשה בסלולר, צריך להסיר את החסמים במעבר של לקוחות מבנק לבנק. אנחנו בודקים עם לינזן האם הוא סבור כי הגיע הזמן לערוך במערכת הבנקאית רפורמה דומה לזו שנעשתה בשוק הסלולר.

"אני באופן כללי תומך בהגברת התחרות בין הבנקים", אומר לינזן, "אבל אני לא תומך בערעור היציבות או בסיסמאות, כמו על השכר הגבוה של מנהלי הבנקים, שהוא לא ההוצאה הגדולה שלהם.

"הנושא החשוב ביותר הוא יציבות המערכת הבנקאית. ראינו מה קרה כאן בשנות ה-80. ערעור היציבות יעלה למדינה ולמשלמי המיסים ביוקר. צריכים להיות שינויים, אבל אסור שיהיו דרמטיים ובין-לילה.

"גם הרפורמה בסלולר הביאה להתמוטטות גופים כלכליים במדינת ישראל. מי שרכש את סלקום ופרטנר, פחות או יותר, לא קיימים היום. צריך לראות גם את תופעות הלוואי ואת מה שנעשה לעובדים. מה עוד שמערכת הבנקאות שונה ממערכת הסלולר".

"ישראל צריכה להמשיך בהטבות מס לחברות גדולות כדי לשמור על היתרון התחרותי"

"מדינת ישראל צריכה להמשיך ולתת הטבות מס לחברות גדולות, על-מנת לשמור על היתרון התחרותי שלה גם בעתיד. הטבות המס לחברות מחזירות עצמן בצורה ישירה ומאוד מהר", אומר עו"ד מאיר לינזן, כאשר הוא נשאל אם לא הגיע הזמן להפסיק את הטבות המס מכוח חוק עידוד השקעות הון, שניתנות מזה שנים לחברות ענק דוגמת טבע וצ'ק פוינט.

לדברי לינזן, שמשרדו מייצג רבים מהתאגידים הללו, "בכל העולם יש היום תחרות מיסים. מדינות מושכות תאגידים ויחידים שהן חפצות ביקרם כדי שהפעילות שלהם תהיה באותה מדינה. החברות הללו משקיעות פה כסף ומעסיקות אלפי עובדים, ששיעור המס שהם משלמים הוא גבוה, וכך המדינה רואה את ההכנסות ממסים בצורה מיידית וחד-ערכית. אולי החברות לא משלמות שיעורי מס גבוהים, אבל הן מעסיקות עובדים בצורה ישירה, ולכן גם רמת התעסוקה בישראל גדולה".

"להסיר את הכובע לאנשים באוצר"

יתרון נוסף שמציין לינזן הוא שאותן חברות משקיעות בקדמת הטכנולוגיה ויוצרות מקומות עבודה משניים, שמהווים עתודה לפיתוח הטכנולוגיה בישראל.

"לא סתם מדינת ישראל היא מדינת סטארט-אפ", הוא אומר. "בשנות ה-80 התעשיה הגדולה בישראל הייתה תעשיית הטקסטיל. התקבלה אז החלטה דרמטית ואמיצה להפסיק את ההטבות לתעשיה הזו ולחשוף את המדינה ליבוא. הדבר הביא להורדת המחירים, והמשאבים של המדינה הלכו לפיתוח של תעשיות מתקדמות. מהבחינה הזו צריך להסיר את הכובע לאנשים באוצר שהשתמשו בהטבות הפיסקאליות לעידוד הכלכלה".

ללינזן חשוב לומר גם שחברות באות למדינת ישראל לא רק בגלל הטבות המס, אלא גם בזכות מוסר העבודה הגבוה ואיכות כוח-האדם. "קח לדוגמה את החלטת הממשלה לעודד פיתוח בתחום הפיננסים - אתה רואה שבנקים בינלאומיים, כמו סיטי בנק וברקליס, העבירו את הפיתוח שלהם לישראל ויצרו מיידית מאות מקומות עבודה. בזכות מדיניות של שר האוצר לשעבר, יובל שטייניץ, ושל מנכ"ל משרדו, יובל שני, באפס זמן, נוצרו מאות מקומות עבודה בארץ".

- בכל זאת, בהיבט המוסרי, למה שחברה קטנה תשלם מס - וחברת ענק כמו טבע תשלם פחות מס?

"אין אפליה בין גופים קטנים לגדולים. העידוד הוא לגופים תעשייתיים ויצרניים, והקריטריונים שעל-פיהם ניתנות ההטבות הם בדרך-כלל לא הגודל - למעט מקרים בודדים".

פורסם במקור: אתר "גלובס"
תאריך:  02/01/2015   |   עודכן:  02/01/2015
חן מענית
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"רוב הישראלים עם חשבון בשווייץ - מבוגרים ומפוחדים"
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
אהרון שחר
2/01/15 20:24
2
yo go
3/01/15 10:53
3
ירון זכאי 1
4/01/15 00:22
4
הון שלטון
4/01/15 02:34
5
מבין עניין
5/01/15 09:22
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאות קבלנים ואנשי עסקים באו השבוע (יום ב', 29.12.14) לועידה השנתית ה-66 של התאחדות בוני הארץ (לשעבר התאחדות הקבלנים) שנערכה באולם מפואר במודיעין. הנאספים קיבלו את דף תוכנית הערב, שכללה את נאומו של נשיא ההתאחדות, וסקירות ענפיות של ארבעת סגני הנשיא, כל אחד והאגף שלו. סגן הנשיא אילן מרדכי היה אמור לעלות לבמה ולסקור את פעילות אגף התשתיות בראשותו.
02/01/2015  |  אלעזר לוין  |   כתבות
מערכת הדם שלנו מורכבת ממגוון גדול של תאים "מומחים", כמו תאי דם אדומים, המובילים חמצן, וסוגים רבים של תאי דם לבנים, אשר מעניקים לגוף הגנה מזיהומים. כל אלה מתפתחים בתהליך ההתמיינות של תאי הגזע של הדם. כיצד נקבעים עתידם ו"מקצועם העתידי" של תאי הגזע?
02/01/2015  |  מכון ויצמן למדע  |   כתבות
השבוע מתחיל עם תחושת חוסר יציבות. מבנה הכוכבים נושא אנרגיה גבוהה ואימפולסיביות, שעלולה לגרום לנו לפגוע בעצמנו. נסו לשמור על איפוק כדי למנוע סוג של כישלון או אכזבה. מבנה כזה עלול להשפיע כבר כמה ימים קודם (בשבוע שסיימנו עכשיו). מומלץ להיות ערניים וזהירים, מאחר שהמבנה הזה גורם גם לקושי וסכנה בגלל חוסר שליטה. ההמלצה היא לשמור על עיניים פקוחות כדי למנוע קונפליקטים, מאבקי כוח או מאבקי אגו וחוסר הסכמה, שאין להם סיבה אמיתית והם גוררים "קרבות" חסרי משמעות.
02/01/2015  |  טובה ספרא  |   כתבות
אנחנו עסוקים וטרודים בגיל שלנו כמעט בכל גיל. אנחנו פוגשים מישהי מוכרת ברחוב ותוהים: "בת כמה היא?", או מפטירים "הוא נראה מצוין", ואז מוסיפים "לגילו". בכל שנה אנחנו "סופרים" את השנים שעברו עלינו, ומנסים לבדוק מה השתנה אצלנו. עד גיל 20 בערך אנו שואפים להיות מבוגרים יותר מגילנו. אחר כך מתחיל תהליך הפוך: רובנו מרגישים צעירים מהגיל האמיתי שלנו, ושואפים להישאר צעירים. לפעמים קשה לנו לזהות את עצמנו בתמונות כי נדמה לנו שהן מראות אדם זקן, שונה לחלוטין מאיך שאנחנו תופסים את עצמנו.
01/01/2015  |  מגזין ידיאופ  |   כתבות
"מזל טוב נוחי!", הקולות עלו מכל עבר ונוחי דנקנר חייך באיפוק, פיזר תודות והצלמים הבזיקו פלשים. אולמו של כבוד השופט חאלד כבוב הוא מתקן צדק סטנדרטי. עם הדגל והמנורה והצבע השולט. אפרפר. כשלושים איש ואישה נדחסו לשם. תובעים, סנגורים, עיתונאים, יועצי תקשורת ובני משפחה. כמעט כולם מכירים. כמעט כולם בירכו אותו. לא על המעמד הבעייתי כמובן, אלא משום שדנקנר ציין את יום הולדתו ה-60.
01/01/2015  |  רן אדליסט  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
תלמה חתומה על שירים רבים שהפכו לקלסיקות בתרבות הישראלית ונמנית עם יוצרי פס הקול המוכר והאהוב על רבים מילדי ישראל בעבר ובהווה
חיים רמון
חיים רמון
יש רבים בדרג הצבאי ובדרג המדיני שהיו צריכים ללכת הביתה עוד לפני חליוה, ואני מקווה שכך יקרה בעתיד הקרוב
רבקה שפק-ליסק
רבקה שפק-ליסק
הלא חרדים מסרבים להיות "חוטבי עצים ושואבי מים" לרבנים, אברכים ופוליטיקאים חרדים    או שהחרדים ימלאו את חובתם האזרחית או שיסתלקו מכאן
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il