נשים הנכנסות להריון אינן יודעות במדויק אילו אבות מזון עליהן לאכול בזמן ההריון ואף הן חוששות מעצם המחשבה כי מעתה עליהן לאכול כמו מטורפות כדי לספק לעובר את כמות המזון הנדרשת עבורו.
לימור שימרון-נחמיאס, דיטאנית קלינית ביחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון, מנסה להרגיע את אותן הנשים ומציינת כי "נשים הרות רבות מוטרדות מהעלייה במשקל. אולם, במהלך ההריון לא רק שניתן לעלות במשקל, אלא שצריך לעלות במשקל".
מומחים מבית החולים לנשים ע"ש הלן שניידר, בילינסון מסבירים, כי תזונת האישה בהריון משפיעה על התפתחות העובר והשליה, על ההסתגלות הפיזיולוגית של גוף האישה להריון, על בריאותה ועל עתיד הילוד. לכן, לתזונה נכונה במהלך ההריון נודעת חשיבות רבה.
לטענת המומחים, תוספת המשקל המומלצת בזמן הריון היא 11.5 עד 16 ק"ג, ויותר בהריון מרובה עוברים ואילו תוספת המשקל לנשים בהריון בעלות עודף משקל נמוכה יותר ועומדת על 6 עד 11.5 ק"ג.
לדבריהם, בכל מקרה אסור לבצע דיאטת הרזייה במהלך ההריון. תוספת הקלוריות היומית המומלצת היא כ-150 קק"ל בטרימסטר הראשון וכ-300 קק"ל ליום בממוצע החל מהטרימסטר השני. המומחים ממליצים בהריון מרובה עוברים להוסיף עוד 150 קק"ל ליום בכל טרימסטר.
לדברי אטיאס, "חשוב לצרוך קלוריות איכותיות ולהישמר ממאכלים שעלולים לפגוע בעובר. שמירה על תזונה נכונה ואיכותית בהריון כוללת: אכילה של מזונות המכילים חלבון מאיכות טובה, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וסידן. חשוב לאכול לפי הרעב ולא לפי החשק, לקצץ בממתקים ובמזונות המכילים כמויות גבוהות של סוכר ושומן ולהימנע מצריכת מזונות מטוגנים".
לדבריה, "חשוב לאכול מכל קבוצות המזון ולגוון בתוך כל קבוצה ולהקפיד על שתייה מרובה. צריכה מרובה של מזונות המכילים קפאין איננה מומלצת בזמן ההריון. הקפאין עובר דרך השליה אל דמו של העובר ועשוי לגרום לעלייה בלחץ הדם ובקצב הלב והנשימה של העובר".