יצרני המזון בישראל מודאגים בשל הגידול בגירעון המסחרי שרשם הענף (הפער בין היבוא ליצוא). הגירעון המסחרי בענף המזון הגיע במחצית הראשונה של שנת 2006 ל- 232.2 מיליוני דולרים, גידול של 22.3% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2005. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה קולה).
במחצית הראשונה של השנה גדל יצוא המזון ב- 3.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב- 359.5 מיליוני דולרים. לעומת זאת, יבוא המזון גדל באותה תקופה ב- 9.9% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-591.7 מיליוני דולרים.
בהתייחסו ליצוא המזון על-פי תתי ענפים, ציין קוברובסקי, כי במחצית הראשונה של 2006 נרשמה ירידה של כ- 12% ביצוא הבשר והעופות לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והוא הסתכם ב- 13.9 מיליוני דולרים. יצוא תעשיית השוקולד ירד ב- 18.2%, והסתכם ב- 4.5 מיליוני דולרים. יצוא המשקאות החריפים והיין ירד בכ-4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב- 7.2 מיליוני דולרים. יצוא מוצרי חלב וגלידה ירד ב- 12.9%, והסתכם ב- 12.2 מיליון דולר.
מנגד, גדל יצוא הפירות והירקות המעובדים במחצית הראשונה של השנה בכ- 17.8% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והוא הסתכם ב- 124 מיליוני דולרים. יצוא מוצרי המאפה גדל ב- 3.7% לעומת המחצית הראשונה אשתקד, והוא הסתכם ב- 63.5 מיליוני דולרים.
קוברובסקי ציין, כי מבדיקת יצוא המזון על-פי יעדים גיאוגרפיים עולה, כי במחצית הראשונה של השנה גדל יצוא המזון מישראל לאיחוד האירופי ב- 0.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב- 165.5 מיליוני דולרים.
מבין מדינות האיחוד האירופי - הגידול העיקרי ביצוא היה להולנד. יצוא המזון לסין גדל במחצית הראשונה של השנה ב- 129%, והסתכם ב- 12.6 מיליוני דולרים. היצוא לרוסיה גדל ב- 25%, והסתכם ב- 19.5 מיליוני דולרים. מנגד, יצוא המזון לארה"ב ירד במחצית הראשונה של השנה ב- 1.3%, והסתכם ב- 38 מיליוני דולרים.