|
לחוצים? איכלו שוקולד
|
יפעת גדות
|
חוקרים גרמנים ושווייצרים גילו כי אכילת 45 גרם של שוקולד מריר ביום במשך שבועיים הורידה את רמות הורמוני הלחץ בקרב אנשים לחוצים במיוחד
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
נשים מבוגרות שאוכלות שוקולד מריר פעם או פעמיים בשבוע יכולות להוריד את הסיכון שלהן לאי ספיקת לב. אלו ממצאי מחקר אמריקני חדש.
החוקרים גילו כי אכילת שוקולד פעם או פעמיים בשבוע מורידה את הסיכון לפתח אי ספיקת לב בשליש. אלו שאכלו שוקולד בכל יום לא נהנו מהיתרון.
המחקר, שפורסם בעיתון של איגוד הלב האמריקני, בדק קרוב ל-32,000 נשים שבדיות בגילאי 48 עד 83 לאורך תשע שנים.
תזונאים מזהירים כי אכילת שוקולד לעיתים קרובות מדי עלולה להזיק ואינה בריאה.
המקחר הראה כי מנה של 19-30 גרם של שוקולד מריר בשבוע הביאה לירידה של 32% בסיכון לאי ספיקת לב. הירידה בסיכון הייתה 26% באכילת מנה עד שלוש מנות בחודש.
הנשים שאכלו שוקולד בכל יום לא הורידו את הסיכון שלהן לאי ספיקת לב כלל.
החוקרים הגיעו למסקנה כי ההשפעה המגנה שיש לאכילת השוקולד יורדת כאשר הכמות נמוכה או גבוהה מהכמות האופטימלית של מנה עד שתיים בשבוע.
כמות רבה מדי של שוקולד אינה בריאה משום שהוא מכיל רמות גבוהות של סוכר ושל שומן ואלו עלולים לגרום לעליה במשקל.
אך השוקולד מכיל גם ריכוזים גבוהים של מרכיבים הנקראים פלבנואידים שיכולים להוריד את לחץ הדם ולהגן מפני מחלות לב. לדברי החוקרים שערכו את המחקר, זוהי הפעם הראשונה בה נתגלו השפעות ארוכות טווח הקשורות ספיציפית לאי ספיקת לב.
יחד עם זאת הדגישו כי לא ניתן להתעלם מכך שהשוקולד הוא מזון עם צפיפות קלוריות גבוהה יחסית וכמויות גדולות של צריכה ביתית עלולות להעלות את הסיכון לעליה במשקל. השוקולד צריך לשמש כפינוק, וככזה הוא בחירה טובה כל עוד היא נעשית בצורה מתונה.
השוני באיכות השוקולד ישפיע על ההשלכות של המחקר, ציינו החוקרים, משום שתכולה גבוהה יותר של קקאו קשורה ליתרונות רבים יותר לבריאות הלב.
למרות שהשוקולד שנצרך על-ידי הנשים השבדיות שלקחו חלק במחקר היה שוקולד חלב, הוא הכיל ריכוזים גבוהים של מוצקי קקאו - כ-30%. שוקולד מריר יכול להכיל עד 75% קקאו לעומת שוקולד רגיל שבדרך כלל מכיל 25% קקאו או פחות.
המחקר מדגיש למעשה את החשיבות שיש בשמירה על האיזון בתזונה שלנו, לכן, לפני ששאתם קוראים את העטיפה מחפיסת השוקולד זכרו כי החומרים נוגדי החמצון שבשוקולד מועילים ללב אך חומרים אלו נמצאים גם בפירות ובירקות - מזונות שאינם מכילים שומן רווי וקלוריות רבות כמו השוקולד.