|
שוקולד מריר - להגנה מפני שבץ
|
יפעת גדות
|
מחקרים שנעשו בבעלי-חיים העלו את האפשרות כי מרכיב בשוקולד המריר יוכל לשמש בעתיד לטיפול בשבץ בבני אדם, מאחר שההשפעה המגינה שלו זוהתה גם יותר משלוש שעות לאחר השבץ
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אכילת שוקולד יכולה להוריד את רמות הכולסטרול אצל חלק מהאנשים. כך מראה ניתוח נתונים חדש של שמונה מחקרים.
ולמרות החדשות המעודדות, רצוי שאוהבי השוקולד לא יתייחסו אליהן כרשיון להתחיל לזלול שוקולד, משום שהוא מסייע רק לאנשים שיש להם גורמי סיכון למחלות לב, ורק כאשר הוא נצרך בכמויות מתונות. כך לדברי החוקרים מהאקדמיה הסינית למדעי הרפואה שבבייג'ין.
מספר מחקרים כבר הראו, כי שוקולד יכול להועיל לבריאות. אחד המחקרים, שפורסם בחודש מרס, הראה כי בקרב 19,300 משתתפים, לאלו שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של השוקולד, היה לחץ דם נמוך יותר והם היו בסבירות נמוכה יותר לסבול משבץ או מהתקף לב לאורך 10 שנים. אך בדיוק כמו ניתוח הנתונים הנוכחי, גם אותו מחקר פורסם עם אזהרה.
במסגרת ניתוח הנתונים האחרון, החוקרים סקרו ספרות מקצועית בתחום כדי לגלות מחקרים שבדקו כיצד הקקאו משפיע על השומנים בדם - הליפידים, וגילו שמונה ניסויים שכללו 215 משתתפים. כאשר ניתחו את כל המחקרים יחד, הם גילו כי אכילת קקאו הורידה את רמות ה-LDL, או את הכולסטרול "הרע", בכ-6 מ"ג/ד"ל והורידה את רמות הכולסטרול הכללי באותה מידה. עם זאת, לקקאו לא הייתה השפעה על הכולסטרול בשלושת המחקרים שהיו באיכות הגבוהה ביותר.
לא יעיל לכל אחד
ניתוח נתונים נוסף הראה, כי רק אנשים שאכלו כמויות קטנות של קקאו - כמות המכילה 260 מיליגרם פוליפנולים או פחות - נהנו מההשפעה של הורדת הכולסטרול, אנשים שצרכו כמות גדולה יותר לא נהנו מההשפעה.
פוליפנולים הם מרכיבים נוגדי חמצון הנמצאים בפירות, בירקות, בשוקולד וביין אדום. חטיף של 37 גרם שוקולד חלב מכיל כ-300 מיליגרם של פוליפנולים.
החוקרים גילו גם, כי אנשים בריאים לא נהנו מהיתרונות של הורדת הכולסטרול מהקקאו, אך אנשים עם גורמי סיכון למחלות לב, כמו סוכרת, נהנו מירידה ברמות הכולסטרול LDL של כ-8 מ"ג/ד"ל.
אכילת כמויות מתונות של קקאו יכולה להיות גישה תזונתית יעילה למניעת כולסטרול גבוה בקבוצות מסויימות של אנשים, כתבו החוקרים בדוח שפרסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
לדבריהם, המאמצים במחקר עתידי צריכים להתמקד בניסויים באיכות גבוהה יותר עם זמני מעקב ממושכים יותר וזאת כדי לפתור את חוסר הוודאות לגבי היעילות הרפואית של השוקולד. אולי אז, נוכל להתחיל לאכול שוקולד בלי להרגיש רגשות אשמה...