שוקולד מכיל אוקסלט - מרכיב המופיע בצורה טבעית בפולי הקקאו - שעלול לדכא את ספיגת הסידן. הסידן נקשר לאוקסלט שבמעיים, ומגביל את ספיגתו בזרם הדם. אנשים עם אבני כליה אוקסלטיות, שמתפתחות מכמות רבה מדי של אוקסלט בשתן, צריכים להגביל את כמות האוקסלט בתזונה.
עד כה אין עדיין מסקנות נחרצות לגבי השאלה האם השוקולד גורם בעיות לאנשים בריאים המקפידים על תזונה עשירה בסידן. מחקר שנעשה בשנת 2008 הראה כי ייתכן שישנה סיבה לדאגה. המחקר גילה כי לנשים מבוגרות שאכלו מנת שוקולד או יותר ביום הייתה צפיפות עצם נמוכה יותר בהשוואה לנשים שאכלו כמות קטנה יותר של שוקולד.
החוקרים מאמינים כי הדבר נובע מכך שהאוקסלט מדכא את ספיגת הסידן, אך ייתכן גם שהסיבה לכך היא תכולת הסוכר שבשוקולד, שעלולה להגביר את הפרשת הסידן. בנוסף, השוקולד מכיל גם פלבנואידים, שהם מועילים לבריאות. לכן, ללא ספק נדרשים מחקרים נוספים כדי לקבוע את תפקידו של השוקולד באיזון הסידן ובבריאות העצמות.
בינתיים, אם אתם צורכים את הכמויות היומיות הנדרשות של סידן וויטמין D מהמזון או מתוספות, ומקפידים על התעמלות לשמירה על משקל בריא ולחיזוק העצמות, אכילת שוקולד בצוה מתונה כפי הנראה לא תשפיע על בריאות העצמות שלכם לרעה.