טיולים קבועים למכונת הקפה או תזונה עתירה בשומן רווי נמצאו קשורים לשיעורי הצלחה נמוכים יותר של הפריה חוץ-גופית. כך מדווחים מומחים מתחום הפוריות.
מחקר שנעשה לאחרונה הראה כי שתיית קפה "כבדה" הזיקה בדיוק כמו עישון לשיעורי ההצלחה של טיפולי הפוריות. מחקר אחר הראה כי שומן רווי הוריד את מספר הביציות שניתן להשתמש בהן במסגרת הפריה חוץ-גופית, בעוד שתזונה ים-תיכונית דווקא העלתה את שיעורי הלידות.
מומחים מאמינים כי סגנון החיים משפיע הן על הסיכויים של הריון מהפריה חוץ-גופית והן על הסיכויים של הריון טבעי.
ד"ר אולריק קסמודל, יועץ גניקולוגי, הציג את הנתונים בכינוס של האגודה האירופאית לפריון ואמבריולוגיה (ESHRE) שהתקיים בטורקיה.
המחקר כלל 3,959 נשים שעברו טיפולי הפריה חוץ-גופית בבית החולים האוניברסיטאי ארהוס שבדנמרק. אחת מכל 20 נשים שתתה יותר מחמש כוסות של קפה ביום. קבוצת נשים זו הייתה בסבירות נמוכה ב-50% להרות לעומת קבוצת הנשים שלא שתו קפה.
לדברי החוקרים, צריכת הקפה פגעה בסיכויים להריון מוצלח בדיוק כמו עישון. על בסיס תוצאות המחקר והראיות הקיימות לגבי צריכת קפה במהלך ההריון, הם סבורים כי נשים לא צריכות לשתות יותר מחמש כוסות קפה ביום כשהן עוברות טיפולי הפריה.
לא ידוע אם שתיית תה או משקאות אחרים המכילים קפאין היא בעלת השפעה דומה.
ההנחה היא שהקפאין הוא האחראי להשפעה, למרות שלא ניתן לומר זאת בוודאות מאחר שישנם חומרים רבים הנמצאים בקפה.
ניתוח נתונים נפרד שנעשה על-ידי בית הספר לרפואה הרווארד שבארצות הברית, בדק כיצד ההבדלים בתזונה בקרב 147 נשים השפיעו על טיפולי ההפריה החוץ-גופית שעברו.
הנתונים הראו כי תזונה עשירה בשומנים רוויים, כמו אלו שבחמאה, בבשרים שמנים ובגבינות, הפחיתה את מספר הביציות שאישה ייצרה להפריה החוץ-גופית.
לעומת זאת, תזונה עשירה בשומנים לא רוויים, כמו בשמן זית ואבוקדו, נמצאה קשורה לעלייה בשיעור הלידות החיות, למרות שמספר הנשים במחקר היה קטן מדי מכדי שאפשר יהיה לומר עד כמה גדולה הייתה ההשפעה.
לדברי החוקרים, נשים צריכות לשקול לאמץ תזונה מסוג זה בכל מקרה מאחר שהיא ידועה כבר כתזונה המועילה כנגד מחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) וכנגד סוכרת מסוג 2.
ידוע כי סוגי תזונה אלו בריאים בדרך כלל ולכן הגיוני כי נשים שעוברות טיפול הפריה יאמצו גם כן תזונה מסוג זה.