|
שמואל צוראל. חיסול פתרון תעסוקתי [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
"משרדי האוצר והכלכלה עלולים לחסל את בתי הספר למלונאות וקולינריה. התחושה היא שאין הבנה במשרד האוצר לחשיבות תעשיית התיירות ולאחריות המדינה לקידומה", כך טוענים (יום א', 9.6.13) בהתאחדות המלונות, בעקבות אי-העברת התקציב השנתי המיועד למקצועות המלונאות והקולינריה.
"הפסקת תקציבי ההכשרה המקצועית לתחומים חיוניים אלה, מביאה לקריסת בתי הספר למלונאות וקולינריה: תדמור בהרצליה ובתי הספר בטבריה, בחיפה, בבאר שבע ובאילת. זוהי פגיעה קשה בעובדי בתי הספר, בתלמידים המיועדים לעבודה במלונות, במסעדות, בבתי חולים, במוסדות סיעודיים, בפנימיות, בצה"ל, במשטרה ובחברות קייטרינג. למעשה, משמעות המהלך: חיסול פתרון תעסוקתי לקבוצות אוכלוסיה הנזקקות לו ביותר", כך התבטא שמואל צוראל, מנכ"ל התאחדות המלונות בישראל.
לדברי צוראל, התאחדות המלונות בישראל פנתה לאחרונה לשרי הכלכלה והתיירות כדי לבטל את קריסת מוסדות ההכשרה למלונאות ולקולינריה.
בשבוע שעבר הודיעה המכללה הטכנולוגית בבאר שבע על סגירת המטבח הלימודי הפועל משנת 1992, אשר הכשיר עד היום אלפי טבחים וקונדיטורים מהפזורה הבדואית, בני מיעוטים, מתושבי באר שבע וערד והנגב בכלל. הסגירה באה על-רקע החלטת משרד הכלכלה להפסיק ולהעביר את תקציבי הסיוע למימון הקורסים להכשרה מקצועית.
מחסור ארצי בטבחים ובקונדיטורים
ההערכה היא כי חסרים במלונות בארץ בימים אלה עד 900 טבחים ועד 250 קונדיטורים. בתי הספר להכשרה מלונאית (כולל אלה שנסגרו בשנים האחרונות - מכללת ערד, השלוחה הקולינרית במכללת הדסה בירושלים), העמידו כל שנה, כ-900 טבחים וקונדיטורים גם יחד עד לפני שנתיים-שלוש.
בשנים האחרונות, כתוצאה מירידת התקציבים משנה לשנה, הועמדו 400 טבחים וקונדיטורים בלבד. התאחדות המלונות בישראל מתריעה כבר תקופה ארוכה על המחסור.