בין הארוחות, החטיפים והמשקאות, האמריקני הממוצע אוכל כמות שוות ערך ל-20 כפיות של סוכר ביום, כך מדווח ארגון המזון והתרופות האמריקני.
כדי לחסוך בקלוריות ועדיין להשביע את התשוקה למתוק, אנשים רבים עברו לממתיקים מלאכותיים כמו סכרין (סוכרזית) ואספרטיים.
במאמר שפורסם בעיתון המקוון 'FDA Consumer', דיווח הארגון כי "קיימות עדיין שאלות לגבי העובדה שהסכרין גורם לסרטן בבני אדם, ולמרות שהממתיק עדיין נמצא בשימוש רחב, הוא נושא עליו תווית המזהירה מפני הסיכונים הפוטנציאליים שלו".
"אספרטיים", נכתב על-ידי הארגון במאמר, "נמצא תחת התקפה בשנים האחרונות של אנשים שהשתמשו באינטרנט בניסיון לקשור את הממתיק לגידולים במוח ולהפרעות רציניות אחרות. אך ארגון ה-FDA עומד מאחורי האישור המקורי של האספרטיים, והערכות שנעשו לאחר מכן הראו כי המוצר בטוח".
חלק זעיר מהאוכלוסיה רגיש לאחד מתוצרי הלוואי של הממתיק וצריך להגביל את צריכתו. בכל אופן הארגון עוקב ללא הרף אחר מידע בטיחותי של מרכיבי מזון כמו האספרטיים ונוקט בצעדים כדי להגן על בריאות הציבור במקרים שהוא מקבל ראיות מדעיות אמינות המצביעות על בעיית בטיחות.