"שתיל כשר" המיועד לשתילה במהלך שנת השמיטה (תשס"ח) יוצג בתערוכת "אגרו-משוב" הקרובה. שנת השמיטה נאסרה בשתילה באדמת ארץ-ישראל. כעת מביאים צוות האגרונומים של משתלת "שתיל נטו", המתמחה בשתילי תבלינים וירקות עלים, פיתוחים לשנת השמיטה. מדובר בפיתוח של שיטת ייחודית המאפשרת גידול של השתילים במנותק מהקרקע ובחיפוי קרקע וגג המבטיחים גידול מוצלח וכשר.
השתילים הכשרים החדשים הולכים להחליף את השיטות המסורתית בשנות שמיטה, של ייבוא שתילים מחו"ל ועשויים לאפשר גידול תוצרת הארץ בהקף גדול כמו בשנה רגילה. כל השתילים גודלו לפי הלכות מדויקות של מכון התורה והארץ.
בין השתילים הכשרים שיוצגו בתערוכה: חסה, סלרי, כרוב, כרובית, כוסברה, שמיר, נענע, שמיר, פטרוזיליה ובצל ירוק. מדובר במשתלה הראשונה עם תו איכות ותו כשרות גם יחד.
אריאל פורת הוא הבעלים של שתיל נטו במושב משואות יצחק שבחבל לכיש. המשתלה נוסדה בשנת 2000, ובעקבות הביקוש החקלאי, הוא החליט לפתח שתילים איכותיים שיעמדו בדרישות ההלכתיות בשנת שמיטה. לדברי פורת, השתילים החדשים פותחו במטרה לתת מענה לחקלאים ולמגדלים בשנות השמיטה, ולאפשר ליותר חקלאים לגדל ירקות שהציבור צורכי כשרות יקנה, במקום תוצרת חו"ל, וזאת לטובת שמירה על תוצרת הארץ.