|   15:07:40
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
נפגעי פעולת איבה בישראל - כל המידע
כתיבת המומחים
ברלין בלוז - המלצה לבינג'
איום גדול [צילום: מייקל דואר/AP]

בינה מלאכותית מאיימת על הדמוקרטיה

AI שימושי מאוד לניתוח כמויות אדירות של נתונים בינה מלאכותית יכולה לעזור לשחקנים זרים לסרוק פרסומים במדיה חברתית, מאגרי מידע באינטרנט, או כמעט כל פיסת מעקב דיגיטלית, ולאחר מכן להשתמש במידע זה למיפוי בוחרים
08/02/2024  |   חן בורשן   |   יומני בלוגרים   |   בחירות בארה''ב 2024   |   תגובות

2024 תהיה שנת בחירות במדינות רבות ברחבי העולם, ובעיקר - ארה"ב. במהלך הבחירות הקודמות, מדינות זרות - בעיקר רוסיה, סין ואירן ניצלו את פלטפורמות המדיה החברתית כדי להעמיק את הפילוג, להפחית את אחוזי ההצבעה ולקדם את המועמדים שנראו להם לנכון. אבל הרבה השתנה מאז, ובמהלך 2024 יש להם סט כלים חדש בארסנל-כלי הבינה המלאכותית שלהם. איך אנחנו יודעים? כי זה כבר נוסה. עוד ב-2020 שני אזרחים אירנים ניסו לערער ולהשפיע על הבחירות לנשיאות ארה"ב (שנערכו באותה שנה) על-ידי שילוב של פריצה, יצירת מסרים מזויפים עמוקים והנדסה חברתית. עבודתם נותנת לנו הצצה לפעולות סייבר מבוססות AI שיבואו בעתיד. ראשית - הם ניסו לפרוץ אתרי בוחרים של 11 מדינות בארה"ב. למזלם הם הצליחו לחדור למערכת מחשבים של לפחות מדינה אחת בארה"ב, משם גנבו מידע על יותר מ-100,000 מצביעים.

לאחר מכן, הם יצרו הודעות אימייל והודעות מסנג'ר בפייסבוק, בטענה שהם חלק מקבוצת הימין הקיצוני "Proud Boys", קבוצה שטוענת שהמפלגה הדמוקרטית מתכננת לנצל "פגיעויות אבטחה חמורות" באתרי רישום בוחרים במדינה כדי לבצע מניפולציה על תהליך ההצבעה האלקטרוני במדינה. אלה נשלחו לפוליטיקאים רפובליקנים ולאנשי תקשורת. הם לוו בסרטונים מזויפים (deep fake) הנושאים את הלוגו של ה- Proud Boys) המתארים פריצה לאתרי בוחרים במדינה ומשתמשים במידע גנוב של בוחרים כדי ליצור פתקי הצבעה מזויפים.

לאחר מכן הם עברו להפחדת בוחרים ושלחו הודעות מאיימות רבות לעשרות אלפי מצביעים רשומים המאיימים בפגיעה פיזית אם לא ישנו את השתייכותם למפלגה ויצביעו לנשיא טראמפ. ולבסוף, הם ניסו לחדור לרשת של חברת תקשורת אמריקנית, מה שהיה מספק להם פלטפורמה נוספת להפצת טענות שווא על הונאת בחירות. כל הפעילויות הללו - פריצה, יצירת הודעות מותאמות אישית, יצירת תכני וידאו ושמע מזויפים בטכנולוגיית Deep fake- נעשו באמצעים פרימיטיביים למדי שהקלו על לכידת ההאקרים. אבל היום - את כל זה ועוד, אפשר לעשות באמצעות כלי AI מתקדמים. כיצד תתבצע הפרעה כזו באמצעות כלי בינה מלאכותית?

מלכתחילה, AI שימושי מאוד לניתוח כמויות אדירות של נתונים. בינה מלאכותית יכולה לעזור לשחקנים זרים לסרוק פרסומים במדיה חברתית, מאגרי מידע באינטרנט, או כמעט כל פיסת מעקב דיגיטלית, ולאחר מכן להשתמש במידע זה למיפוי בוחרים. הם יכולים לסקור פרופילים של מדיה חברתית ומאגרי נתונים ציבוריים כדי להבין מי הבוחרים בכל מדינה. לאחר מכן הם יכולים לזהות בוודאות רבה את הנטייה הפוליטית של כל אדם. אם צריך, הם יכולים "לפנות" לאדם הזה באמצעות זהויות בדויה, לנהל שיחה או פשוט להחליף דעות כדי לקבוע בוודאות את השיוך הפוליטי שלו. ואז הם יכולים להגיד למכונה מה לעשות לאנשים האלה. האם לחזק את דעותיהם ולהבטיח שהם יצביעו עבור המועמד הנבחר? לסתור את דעותיו ולנסות לגרום לו לעבור למועמד אחר? להפחיד אותו או להרתיע אותו מלהצביע לגמרי? לא משנה מה המטרה, ה-AI ישמש להשפיע על הפרט על-ידי יצירת הודעות טקסט, וידאו וקול מותאמות אישית, תוך העברת המסרים הנדרשים כדי להניע אותו לפעולה (או למנוע ממנו מלהצביע).

ארצות הברית מתגוננת

מפקד פיקוד הסייבר של ארה"ב שהוא גם מנהל ה-NSA, הגנרל פול נקסונה ומנהל ה-FBI, כריסטופר ריי, דיברו על הסכנות של AI בוועידה הבינלאומית העשירית לאבטחת סייבר בתחילת ינואר 2024. הם אמרו שלא רק שארצות הברית נמצאת בנחיתות מספרית מובנית של ארה"ב (המנהל ריי ציין יחס של 50:1 בין ארה"ב לסין בכל הנוגע לסוכני סייבר), שחקנים זרים משתמשים יותר ויותר בבינה מלאכותית כדי להציף את תשתיות האבטחה בארה"ב ולנצל את היתרון שלהם. המנהל ריי אמר שסוכנויות ארה"ב זיהו הפרעות בבחירות כבר ב-2018, אבל מאז מדינות רבות צברו את היכולות והמוטיבציה לעסוק בפעילויות כאלה היום (הוא הזכיר רק את אירן בשמה, וזה לא מפתיע כפי שראינו קודם לכן שפעילותם כבר נחשפה). עם זאת, המנהל ריי והגנרל נקסונה מרגישים בטוחים ביכולות הארגונים שלהם לאבטח את תהליך הבחירות. הדאגה העיקרית שלהם היא לא הפריצה והמניפולציה בפועל של המכניקה של תהליך הבחירות, אלא קמפיינים מתמשכים של לוחמה פסיכולוגית ומבצעי השפעה המתנהלים ברשתות חברתיות ובתקשורת. קשה הרבה יותר לזהות ולהתמודד עם פעילויות אלו.

אבל-שתי הסוכנויות הללו אינן מתכוונות לתת לזרים לשחק לבד במגרש הבינה המלאכותית. הם מתכוונים לרתום אותה גם לצרכיהם. בספטמבר 2023 הודיע הגנרל נקסונה על הקמת ישות חדשה שתפקח על הפיתוח והשילוב של יכולות בינה מלאכותית בתוך מערכות הביטחון הלאומי של ארה"ב. בהתייחסו ל"מרכז האבטחה החדש של AI", הגנרל נקאסונה אמר: "מרכז האבטחה של AI יעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם התעשיה האמריקנית, מעבדות לאומיות, אקדמיה ברחבי [קהילת המודיעין] ומשרד ההגנה ועם שותפים זרים נבחרים".

מי עושה? CISA

ה-FBI ופיקוד הסייבר לא לבד במאבקם להבטחת הדמוקרטיה. CISA (שהיא חלק מהמחלקה לביטחון המולדת) עובדת בחריצות עם מספר בעלי עניין כדי להבטיח את הבחירות. לדברי ראש הסוכנות לשעבר, כריס קרבס, הסוכנות (ועמיתיה בפיקוד ה-FBI והסייבר) הצליחו להבטיח את הבחירות הקודמות ולא זוהו הפרעות מהותיות לתהליך (קרבס פוטר על-ידי הנשיא לשעבר טראמפ לאחר פרסום הצהרה זו) . CISA מודעת גם לכך שנוף האיומים התפתח מאז הבחירות האחרונות ולאחרונה פרסמה מסמך המפרט את השימושים המרושעים הפוטנציאליים של בינה מלאכותית, הנקרא: " פוקוס על AI גנרטיבי והבחירות 2024".

הם מדגישים ששחקנים זרים יכולים להשתמש בבינה מלאכותית כדי לזייף טקסט, סאונד, וידאו ותמונה כדי להשפיע על תהליך הבחירות, לתקוף משרדי בחירות ופונקצוינרים במערך הבחירות (ולהשיג גישה לנתוני הבוחרים) ואפילו לטרגט ספקי ציוד ממוחשב לבחירות (או להתחזות להם אומרים שהמוצרים שלהם פגומים ואין לסמוך על תוצאות הבחירות).

CISA מציעה להקים ולאכוף פרוטוקולים חזקים של אבטחת סייבר, כמו אימות רב-גורמי (MFA), להקשיח חשבונות מדיה חברתית אישיים וארגוניים וליישם עקרונות אפס אמון (Zero Trust) כדי למנוע גישה לא מורשית לנתונים ולשירותים.

סיכום

לפני כמה עשורים, האינטרנט נתפס כטכנולוגיה שתקדם את הדמוקרטיה בכל העולם. ארה"ב פיתחה אותה ונתנה אותה לעולם (ואפילו פיתחה את ה-Darknet כדי לאפשר תקשורת אנונימית). האינטרנט אכן הקל על שיתוף מידע מעבר לגבולות. ואז הגיעו הרשתות החברתיות ולקחו את הרעיון הלאה, וסייעו לאנשים מדוכאים ברחבי העולם הערבי לתאם ולהוציא לפועל מהפכות. אבל רוסיה, סין, קוריאה הצפונית ואירן למדו כיצד להשתמש בכלים הללו וניסו לרתום אותם כדי לערער את היציבות בדמוקרטיה. כעת עם הבינה המלאכותית אנו עדים לגל השלישי של השפעת טכנולוגיית המחשבים על הדמוקרטיה. המערב פחות נאיבי עכשיו ומבין את הסיכונים, ומכיוון שארה"ב היא מובילה עולמית בפיתוח טכנולוגיית AI, עדיין יש לה יתרון שהיא יכול להשתמש בו כדי לסכל התערבות של שחקנים זרים ולהבטיח את הדמוקרטיה שלה. נאחל לה, ולנו - בהצלחה.

הכותב הוא מנכ"ל סקייהוק סקיוריטי.
תאריך:  08/02/2024   |   עודכן:  08/02/2024
חן בורשן
+"לבלום את מי שניסה להרוס את הסדר החוקתי"
13:21 08/02/24  |  איתמר לוין, וושינגטון   |   לרשימה המלאה
המומחה למדעי החברה פרופ' א"ג' דיון מסביר ל-News1 מדוע הוא סבור כעת שיש לפסול את טראמפ - אך משוכנע שבית המשפט העליון ימצא דרך לעקוף את הלשון הברורה של התיקון ה-14
מקווים לתפוס מקום באולם צילום: חוזה מגאנה, AP]
+"אם הערעור יידחה, תהיה אלימות ברחבי ארה"ב"
05:48 08/02/24  |  איתמר לוין, וושינגטון   |   לרשימה המלאה
לקראת הדיון בבית המשפט העליון של ארה"ב: המשפטן פרופ' סטיב ורמיל אומר ל-News1, כי יש טיעונים חזקים בעד הפסילה - אך צופה שבית המשפט יקבל את ערעורו של טראמפ
מפגין נגד טראמפ, אתמול בחזית בית המשפט
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בינה מלאכותית מאיימת על הדמוקרטיה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  בחירות בארה''ב 2024
התיקון ה-14 לחוקת ארה"ב הוא אחד מאבני הדרך המרכזיות בתולדות המשפט האמריקני. כך לפחות סברו מי שתכננו את תצוגת הקבע בקומת הקרקע של בית המשפט העליון בוושינגטון, המתארת את קורותיו של בית המשפט, כאשר ייחדו לתיקון זה מקום משל עצמו. היום (8.2.24) יעמוד אותו תיקון במרכזו של דיון חסר תקדים שיתקיים בקומה שמעל, באולם הדיונים של בית המשפט: האם תיקון זה מצדיק את פסילתו של דונלד טראמפ מהתמודדות לנשיאות.
לדונלד טראמפ יש טקטיקה פשוטה ביותר וברורה ביותר בהתמודדות מול ארבעת כתבי האישום נגדו: לדחות ככל האפשר. טראמפ מאמין שיחזור בשנה הבאה לבית הלבן, ואז יוכל להעיף מכל המדרגות לפחות את שני כתבי האישום הפדרליים שהגיש נגדו התובע המיוחד, ג'ק סמית - בשל נסיונותיו להטות את תוצאות הבחירות ב-2020 ושל נטילת מסמכים סודיים ביותר מהבית הלבן והעברתם לאחוזת מאר-א-לאגו.
אם הבחירות לנשיאות ארה"ב היו נערכות מחר, דונלד טראמפ יכול היה להתחיל להזמין וילונות לחדר הסגלגל. ממוצע הסקרים של אקונומיסט נותן לו יתרון של 2.3 נקודות האחוז במניין הקולות, ובשש מדינות המפתח – אריזונה, ג'ורג'יה, ויסקונסין, נבאדה, מישיגן ופנסילבניה – הוא מוליך ביתרון ממוצע של 3.8 נקודות. תוצאותיו כיום טובות יותר מאשר בעת נצחונו ב-2016.
06/02/2024  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
בעוד בית המשפט העליון של ארה"ב שוקל האם דונלד טראמפ רשאי להתמודד בבחירות לנשיאות, יתמודדו תשעת השופטים עם השאלה האם הוא היה מעורב בהתקוממות נגד הממשל – לפני ובזמן הסתערות תומכיו על הקפיטול ב-6 בינואר 2021. טראמפ ניצב בפני שני כתבי אישום על מאמציו להטות את תוצאות הבחירות, אך התקוממות אינה בין האישומים המיוחסים לו, והוא לא הורשע בסנאט באישום אשר כלל התקוממות. לטענתו, עובדות אלו מלמדות שמונח זה אינו נוגע אליו.
06/02/2024  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
האמריקנים לא מתפעלים מהאופן בו ג'ו ביידן מנהל את הכלכלה; 60% מהם אינם מרוצים. שביעות הרצון מדונלד טראמפ בנושא הכלכלי גבוהה בהרבה, מה שמבשר רעות לסיכוייו של ביידן בבחירות בעוד תשעה חודשים, במיוחד משום שהנושא החשוב ביותר לבוחרים הוא הכלכלה. אבל הכלכלה עצמה משתפרת במהירות: האינפלציה יורדת, הצמיחה חזקה, הבורסה שוברת שיאים, הריבית צפויה לרדת בנקודה לפני הבחירות.
05/02/2024  |  איתמר לוין  |   מיוחדים ברשת
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
גודריאן מלמד את היטלר ורומל את תורת לוחמת השריון בחזית; גודריאן מפר פקודה אסטרטגית; הפולנים לא ניצלו הזדמנות אסטרטגית; "התגברות על מכשול מים בלתי עביר"; חידוש הלחימה הגרמנית; שיתוף...
חיים רמון
חיים רמון  |  
כל עוד אנשים כמו יעלון, משת"פים נאמנים מיל' של נתניהו, הם מראשי מבקריו, כאשר ברור שהשנאה האישית שלהם לנתניהו היא המוטיב המרכזי ביסוד ביקורתם, נתניהו יכול לישון בשקט
לא לתמונת ניצחון לסינוואר
מיכאל דבורין
זה לא לעניין להאשים את הרמטכ"ל. נתניהו הוא ראש הממשלה והוא מוביל את זה. צריך להפסיק את המשחקים בעניין הזה    הייתכן שסינוואר מביס את נתניהו פעם אחר פעם מאז עסקת שליט? לדמיין את סינו...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il