|
שלום קדוש ויאמה אויאמדה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
כשיש שיתוף פעולה בין השף מס' 1 בארץ, השף שלום קדוש, אלוף מאכלי הגורמה הכשרים ומוביל בתחום הגורמה כבר 30 שנה ויאמה אויאמדה, מאסטר סושי-שף כבר 21 שנה - יכול לצאת רק משהו מעולה וכך היה.
שני השפים עבדו בחודשים האחרונים על התאמת הסושי לחוקי הכשרות בלי לפגוע באיכות הסושי. כצפוי, הם הצליחו ובגדול. הסושי עומד גם בדרישות הכשרות וגם עונה על תביעות המסורת היפנית להכנת הסושי.
שני השפים החליטו להשתמש רק בחומרים טריים ומובחרים כמו אטריות אורז, אצות, מלפפונים, גזר, קולרבי ופטריות שיטאקי עם רוטב מיוחד והתוצאה כצפוי מדהימה.
לפני כחודש נפתח הסושי-בר במלון פלאזה ירושלים. הוא ממוקם בלובי המלון החדש בו ניתן לשבת בנוחיות וליהנות מהריהוט היוקרתי החדש או לשבת ליד הבר ולראות את שף יאמה אויאמדה המכין את הסושי.
יוסי סודרי, מנכ"ל מלון פלאזה ירושלים, אומר "כי למרות שהסושי-בר נפתח רק לפני כחודש, כבר יצא לו מוניטין רב ויש הרבה מאד אנשים ששמעו על איכותו (זאת המחמאה הכי גדולה) ומגיעים למלון ליהנות מהארוחה מבלי להיות אורחי המלון כמובן לצד אורחי המלון". סודרי הוסיף, "כי הסושי-בר שייך לטרנד העולמי החדש POSITIV COOKING המחייב את השותפים בו לעמוד בארבעה עקרונות חיוניים החלים על המנות שהם מגישים: שיהיו מספיק סיבים תזונתיים, שיהיו אנטי-אוקסידנטים, שיכילו אומגה 3 ו-6 ושיהיה ערך גליקמי הנמוך מ-55 (בסקאלה של מ-0 עד 100). יש לנו סושי טעים להפליא וגם מאד בריא! זה שילוב מנצח".