|
קפה - טוב או רע לנו?
|
יפעת גדות
|
מחקרים שנעשו לאחרונה מראים, כי על אף התפיסה המקובלת, הקפה אולי אינו משקה רע כל כך בסופו של דבר. אם כך, מהי המסקנה? הוא טוב או רע לנו? התשובה הטובה ביותר היא שהוא, כפי הנראה, לא מזיק ואולי אף מועיל
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
האם קפה הוא המשקה המושלם?
חוקרים דיווחו אמש (ב', 12.6.06) כי קפה מפחית את הסיכון למחלת השחמת של הכבד, הנגרמת מאלכוהול, ב-22% לכוס קפה ליום. למרות זאת, הם עדיין לא המליצו כי רופאים ירשמו קפה לטיפול במחלה.
הדוח, של חוקרים מתוכנית לטיפול רפואי בשם 'Kaiser Permanente' שבאוקלנד, קליפורניה, מבוסס על נתונים מ-125,580 בני אדם.
הנתונים תומכים בתאוריה כי קיים מרכיב בקפה המגן מפני שחמת, במיוחד שחמת כתוצאה מאלכוהול, כך על-פי הדוח שפורסם ב"Archives of Internal Medicine".
מה עשוי לגרום להשפעה המגנה שנתגלתה אינו ברור עדיין, על-פי הדוח.
קפה הוא חומר מורכב עם מרכיבים ביולוגיים פעילים פוטנציאליים רבים. העובדה כי קפה נצרך לעיתים קרובות עם קצפת, חלב, סוכר או חומרים אחרים מוסיפה עוד אפשרויות ליתרונות בריאותיים.
הקפאין - גורם מפתח?
מחקרים אחרים עם ממצאים דומים הביאו להשערות כי הקפאין הוא שמשחק תפקיד בהשפעות אלו. יחד עם זאת, ההשפעה המגנה לא נמצאה בקרב שותי התה, למרות שעורכי המחקר אמרו כי לא היו רבים מהם במחקר לעומת מספר שותי הקפה.
הדוח לא הציע כי צרכני האלכוהול יגבירו את צריכת הקפה שלהם או יחפשו אחר משקאות כמו 'אייריש קופי' (Irish coffee) המשלבים אלכוהול עם קפה.
גם אם הקפה אכן בעל השפעה מגנה, הגישה הקודמת להפחתת הסיכוי לשחמת כתוצאה מאלכוהול היא המנעות, או הפסקה, משתייה מרובה של אלכוהול, הדגישו החוקרים בדוח.