אם אתם מנסים לרדת במשקל אך מודאגים כי תזונה דלה בפחמימות עלולה להשפיע על בריאות הלב שלכם, אתם יכולים להפסיק לדאוג. מחקר חדש מגלה כי תזונה דלה בפחמימות אינה מעלה את הסיכון למחלת לב כלילית (של עורקי הלב) בקרב נשים.
זו בהחלט הפתעה, בשל הכמות הגבוהה של השומן הרווי והכולסטרול שבתזונות דלות בפחמימות, אומרים החוקרים, מבית הספר הארוורד לרפואה שבבוסטון. אנשים רבים חשים, לטענתם, כי תזונה דלה בשומן היא בריאה הרבה יותר.
הפופולריות של תוכניות דיאטה דלות בפחמימות, כמו דיאטת 'אטקינס' ודיאטת 'South Beach', העלו את החששות לגבי הסיכונים הבריאותיים לטווח הארוך של אכילת כמות מרובה יותר של שומן ופרוטאין. החוקרים סקרו דיאטות של 82,802 נשים שלקחו חלק ב'מחקר לבריאות אחיות' בין השנים 1980 ל- 1998, במסגרת הסקירה מילאו המשתתפות שאלונים בנושא מזון ותדירות אכילה, ודיווחו על שכיחות בעיות בריאות.
20 שנה לאחר תחילת הסקר, דיווחו הנשים על 1,994 מקרים חדשים של מחלות לב כליליות. דיאטות דלות פחמימות לא הראו קשר לסיכון גבוה יותר למחלות לב. המחקר גילה גם כי הנשים יכלו לשפר את בריאות הלב שלהן על-ידי בחירה בשומן ופרוטאין שמקורם מן הצומח. דיאטות עם אינדקס גליקמי גבוה (אינדקס הגליקמי של מזונות הוא מדד המראה את השפעתו של מזון מסוים על עליית רמת הסוכר) שיקפו שכיחות גבוהה יותר של מחלות לב כליליות.
לדברי החוקרים, המסר מהמחקר הוא כי לא דיאטות דלות בשומן ולא דיאטות דלות בפחימות הן אידיאליות. לשתי התוכניות יש יתרונות וחסרונות. אנשים יכולים להנות מהמרכיבים החיוביים של שתי התוכניות ולהגביל את המרכיבים השליליים שלהן על-ידי בחירות מזון בריאות.