|
לבחור בחלב דל שומן [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
|
למרות שקיימות המלצות רבות לחלב בהיבטים של בריאות הגוף, מחקר חדש מגלה לנו כי חלב מועיל גם ללב. המחקר גילה כי אנשים ששותים חלב ללא שומן, או דל בשומן, יכולים להוריד את הסיכון שלהם למחלות לב.
לצורך המחקר, חוקרים מארצות הברית ונורבגיה, בדקו תפקודי כליות של יותר מ-5,000 מתנדבים בין הגילאים 45 ל-84. הם בדקו גם את דפוסי האכילה שלהם וכן את היחס בין אלבומין לקראטינין (ACR). כשרמות ACR נמוכות מדי הדבר מצביע על תיפקוד לקוי של הכליות וסיכון גבוה למחלות לב.
עורכי המחקר דיווחו כי אנשים ששתו כמות רבה יותר של חלב דל שומן ואכלו מוצרי חלב, היו בסיכון נמוך יותר לבעיות בתיפקוד הכליות. הקבוצה של המתנדבים ששתו את החלב הייתה קבוצת המזון היחידה שבדקו, שהראתה יתרון משמעותי ללא השוואה לקבוצות אחרות. לדבריהם, היתרון קשור לפרוטאין, ויטמין D, מגנזיום וסידן שבחלב המועילים לבריאות הלב.
החוקרים דיווחו גם כי רמות ה-ACR היו נמוכות ב-20% אצל אלו שהקפידו על תזונה בריאה. תזונה בריאה כללה חלב דל שומן, דגנים מלאים, פירות וירקות.
- ממצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.