|
עשרות אלפי מקרים [צילום: BBC]
|
|
|
|
|
|
נשים שאוכלות בממוצע מזונות רבים יותר המבוססים על סויה נמצאות בסיכון נמוך יותר למספר סוגי סרטן בשחלות וברחם. אלו הממצאים שעלו ממספר מחקרים משולבים.
ידוע כי סוגי סרטן הרחם - הידוע גם כסרטן רירית הרחם - וסרטן השחלות, מושפעים מהורמונים כמו אסטרוגן, אותם מחקים מרכיבים בסויה. למרות שמספר מרכיבים בסויה הפועלים כמו אסטרוגן קשורים לשיעור גבוה יותר של סרטן השד, מחקרים הראו כי ההפך הוא הנכון לגבי סרטן רירית הרחם וסרטן השחלות.
הדוח החדש, שפורסם ב-BJOG, עיתון בינלאומי למיילדות וגניקולוגיה, מרמז על כך שהסיכויים לפתח סוגי סרטן אלו נמוכים ב-40% בקרב נשים שאוכלות את הכמויות הגדולות ביותר של מזונות המבוססים על סויה.
החוקרים, מהמרכז הלאומי לסרטן שבגויאנג, קוריאה, הדגישו כי הנתונים עדיין מוקדמים כדי להסיק מהם מסקנות נחרצות.
על סמך נתונים של המרכז, יותר מ-21,000 נשים אובחנו עם סרטן שחלות ויותר מ-14,000 נשים מתו מהמחלה בשנת 2009. כ-42,000 נשים אובחנו עם סרטן רירית הרחם וכ-8,000 מתו מהמחלה.
שבעת המחקרים שנסקרו כללו יותר מ-169,000 נשים, מתוכן 3,516 חלו באחד מסוגי סרטן אלו. רוב המחקרים עסקו בצריכת סויה או רכיבי סויה ממזונות כמו קטניות, חלב סויה או פרוטאין סויה.
החוקרים הדגישו גם כי אישור הממצאים ידרוש רמה גבוהה של ראיות ומדענים עדיין לא הצליחו לקבוע מהי הכמות האופטימלית הנדרשת של מזונות מבוססי סויה.