מעבדת בקטוכם הודיעה (יום א', 19.12.04) על פיתוח שיטה המאפשרת לאתר ולחסל שאריות של חומר ההדברה "פוספין" במזון.
חומר ההדברה עשוי להימצא בסוגי מזון רבים, בהם: אורז, חיטה, קמח, תירס, חומוס וחטיפים מוכנים לאכילה.
עד-עתה לא פותחה אף שיטה על-מנת לנסות לגלות אם שאריות מהחומר נותרו בתוך השקיות או המזון המעובד המגיע לצרכנים.
צריכה של חומר ההדברה "פוספין" בכמויות גדולות לאורך זמן עלולה להיות רעילה מאוד לגוף האדם. על-מנת להימנע משאריות במזון המגיע לצרכנים, על היצרנים להקפיד להשתמש בכמות מוגבלת של פוספין ולחדול מהשימוש זמן מסוים לפני השיווק או השימוש בחומר המאוחסן.
ה"פוספין" משווק כטבלית, אותה יש לשים בתוך המזון המאוחסן. הטבלית פולטת בהדרגה גז המחסל את החרקים, החיפושיות והמכרסמים.