|   15:07:40
  רפי לאופרט  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
הקשר בין טסט שנתי לרכב ותקלות ברכבים ישנים
כתיבת המומחים
ברלין בלוז - המלצה לבינג'
ברק ולוין. הפקעת הריבונות מידי הריבון [צילום: מן הטלוויזיה]

הרפורמה המשפטית - הכרחית

גורם מכריע ביצירת המשבר החוקתי בישראל, היא המהפכה המשפטית של אהרן ברק, שתחילתה בחוק כבוד האדם וחירותו. במקורו נועד החוק להגן על זכויות הפרט מפני עריצות הממשל אך בידיו המניפולטיביות של ברק ותומכיו ובהדרכת אינטרסים של הגמוניה דועכת, היה להפיכה שיפוטית שאין להרהר אחריה ובמשך תקופה ארוכה גם אסור היה לערער עליה
12/02/2023  |   רפי לאופרט   |   יומני בלוגרים   |   סערת הרפורמה במשפט   |   תגובות
המאבק על ההגמוניה
המאבק על ההגמוניה השתלט על הפוליטיקה והפך למאבק על אופיה ומנהיגותה של מדינת ישראל; בעיצומו של משבר זה אנו ניצבים עתה. הזרם הפוליטי שיפסיד במאבק זה יאבד לתקופה ארוכה את יכולתו להשפיע פוליטית במדינה והשינויים להם הוא מתנגד יבואו לכלל מימוש בהיקף נרחב

אחרי הופעת אביחי מנדלבליט בראיון אצל אילנה דיין, (ערוץ 12, 9.2.2023) ברור שהרפורמה המשפטית של לוין ורוטמן, היא תולדת עיוות מצטבר של פעולות התנשאות והשתלטות משפטיות של חוגי האליטה בישראל על הדמוקרטיה. פעולות אלה מקורן בהשקפה פוסט-מודרנית וגלובליסטית, אך לא פחות מכך ברצון לשמר הגמוניה שלטונית מקומית של קבוצות שמצויות בדעיכה דמוגרפית ובמשבר מוראלי אחרי הפסדן בבחירות האחרונות.

גורם מכריע ביצירת המשבר החוקתי בישראל, היא המהפכה המשפטית של אהרן ברק, שתחילתה בחוק כבוד האדם וחירותו. במקורו נועד החוק להגן על זכויות הפרט מפני עריצות הממשל אך בידיו המניפולטיביות של ברק ותומכיו ובהדרכת אינטרסים של הגמוניה דועכת, היה להפיכה שיפוטית שאין להרהר אחריה ובמשך תקופה ארוכה גם אסור היה לערער עליה. נדרש דור שלם של התפתחות החשיבה הציבורית והמדינית של הרוב בישראל שלא קרא נכון את המפה הראשונית של התהליך. משחלחלה ההבנה לתודעת הרוב היהודי במדינה, השתחרר הוא מהקיפאון והביא למהפך הפוליטי של הבחירות האחרונות במטרה לשנות.

בדרך שאיננה מקרית, הקו החוצה את המחנות הניצים כיום על הרפורמה מחלק את הציבור לאורך קווי בידול נוספים שחלקם שסעים חברתיים מוכרים עוד מימי המדינה שבדרך. משבר ההגמוניה המשפטית1 המוצגת כתחליף להליכים דמוקרטיים במדינה יהודית ודמוקרטית, משקף הצטברות של מחלוקות ושהופכת למשבר לאומי רחב. משבר עמוק אחד הוא יחסי דת ומדינה ומתבטא בפועל בשונות ההבנה לגבי מהותה של מדינה יהודית שלה משטר דמוקרטי: היכן גבולותיה של יהודית והיכן אלה של דמוקרטית. משבר שני קשור לתיחום הגבולות בין רשויות השלטון בדמוקרטיה זו, ולשאלה מיהו הריבון בה: איזו רשות היא הפוסקת האחרונה (נציגת הריבונות) במחלוקות בין רשויות השלטון - או עד היכן אמור הריבון להעניק למיעוט בציבור סמכות ערעור על רצונותיו ותוכניותיו לעיצוב פניה של המדינה. במקום ששאלה זו פוגשת אינטרסים פוליטיים, כלכליים ואידאולוגיים חלוקים, נוצר קו השבר. במחלוקת בסיסית בין רוב למיעוט בדמוקרטיה השאלה היכן גבול יכולתו של המיעוט להפעיל זכות וטו נגד רצון הרוב - היא שאלה קריטית. נראה שבפועל אין גבול קבוע כזה והגבול המעשי הוא כמותי - כאשר המיעוט קטן יחסית סיכוייו להפעלת וטו בשאלות לאומיות, פוליטיות, כלכליות ותרבותיות - שואפים לאפס. לכן, דווקא אז נדרשת רגישות באכיפת רצון הרוב על המיעוט ועדיפה דרך ההידברות והפשרות על דרך האכיפה. במציאות הישראלית הנוכחית, המהפכה השיפוטית של ברק לא נחשבה בעיני מבצעיה כניסיון של המיעוט להכתיב מהלכים לרוב, אלא כהתפתחות טבעית של תהליך הנובע כביכול מחוק כבוד האדם וחירותו. הייתה זו טעות או גניבת דעת, ו"באי-הבנה" זו טמונה חריפות המשבר הנוכחי.

במאמר: "האם ישראל היא מדינה חילונית?"2 הראיתי על קצה המזלג ובהסתמך על נתוני הלמ"ס, שבחינת שאלה זו על יסוד עדוּת הישראלים עצמם על השקפתם - התשובה היא שלילית. הווה אומר כי הטיעון הנשמע לעיתים כלפי ה"ימין" הפוליטי שהוא תומך בניתוב המדינה לקראת הדתה יתרה, שגוי מיסודו. כבר היום ישראל איננה מדינה חילונית, אבל יש בה חוגים חילוניים נרחבים.2 עם זאת ישראל איננה מדינה קלריקלית, אך לרבים בתוכה זיקה חזקה ומגוונת למסורת ישראל.3 לכן, השיח השמאלני הקיצוני המבקש לאכוף על כלל הציבור ממשל של הפרדה בין דת למדינה (כמקובל במערב הדמוקרטי) הוא בלתי-רלוונטי. יהדות איננה נצרות או איסלאם ואין להתעלם מכך או לעקוף באמצעות הגמוניה משפטנית מלאכותית את עובדות היסוד בהווייתו של העם היהודי. קשיים אלה ערב מלחמת השחרור ובלחץ המלחמה המתקרבת, לא ניתנו אז לפתרון מתוך ישוב הדעת וגיבוש עמדות ממוסד ועל-כן, ישראל חסרה חוקה עד עצם היום הזה. עובדה זו אינה גזירה משמים ומחויבת המציאות לעד. הפתרון לה הוא בחקיקת חוקה ולא בהפקעת הריבונות מידי הריבון באמצעות מניפולציות משפטיות.

אלה בפועל הן תפקידה ומטרתה של הרפורמה המשפטית של לוין ורוטמן.

על עובדות אלה עמדה החונטה המשפטית השלטת כיום בישראל עוד בשנות ה-90. הפתרון שהמציאה וכפתה על הציבור בשורת מניפולציות עוקפות חקיקה היה שימוש בזכויות הפרט (פוסט-מודרנה מואצת) לחקיקת חוק כבוד האדם וחירותו, שנועד הצהרתית להגן על זכויות היחיד נגד עריצות השלטון. בפועל הפך הוא בשורת פסיקות ופרשנויות מניפולטיביות למגן המיעוט נגד זכויות וסמכויות הרוב הדמוקרטי. כך סורסה כמעט כל הכרעה בשאלות פוליטיות, לאומיות, תרבותיות ואחרות בשם אותו חוק ובחסות מעמדו של בג"ץ שלא למטרה זו ניתן לו, ונוטרלה הסמכות המשילותית של הכנסת והממשלה. בשנים האחרונות הפכה הרשות המשפטית בראשות בג"ץ לסמכות העומדת מעל לחוקי הכנסת או למעשה פטורה מהם. אף אחת מהמחלוקות הגדולות שזעזעו את המדינה ב-20 השנים האחרונות לא נבעה מבעיות בהן פעלה הכנסת בניגוד לסמכויותיה אלא מהתערבות בג"ץ ושלוחיו ביכולות המשילות של שתי רשויות השלטון שאינן כפופות לו אלא לחוק. ובאין חוק מסודר ואוכף-כל הפכה השפיטה תחליף לחוק ולפסיקות ללא רסן ולתהליכים ללא בקרה חיצונית ללחם חוקנו. זהו יסוד המשבר הנוכחי ואותו באה הרפורמה לתקן. ברור שחלק חשוב בתיקון פירושו החזרת הרשות המשפטית לממדיה האמיתיים ומי שדעתו אינה נוחה מכך - מתמרמר.

העימות הנוכחי היה צפוי. מקורו בהתחזקות גוש הימין בשני מובנים: דמוגרפיה ואידאולוגיה. ההתחזקות הדמוגרפית החלה מסכנת את יכולתו של השמאל-מרכז להציב חסמים פוליטיים על דרכן של ממשלות ימין באמצעות ממשלות-שילוב או ממשלות שמאל-מרכז. הימין התגבש סביב הליכוד שהפך למפלגה העיקרית והציב בראשו את נתניהו כמנהיג מלכד ואומן הפוליטיקה הפנימית. בתחום האידאולוגיה החל הימין להפנים שחרף היותו רוב במדינה אין הוא מצליח לממש מדיניות כלבבו בגלל החסמים המשפטיים השרירותיים של בג"ץ. מוסד זה הפך לרשות "עליונה" מטעם עצמו על כל רשות אחרת ופיתח מנגנוני פעולה מגבים ומסייעים בשילוב עם המרכז הפוליטי.4 הצורך לרסן את יומרותיה של מערכת המשפט הלך ותפח במהירות. בראשית דרכו הפוליטית הארוכה משנת 2009 בה חזר לראשות הממשלה סבר נתניהו שיהיה מסוגל לפעול כהלכה חרף אילוציו וטירפודיו של בג"ץ, אך לבסוף הבין שגם בבג"ץ מתקיים המשפט: הכוח משחית. או אז החל בהדרגה במהלכים לריסון המערכת המשפטית והחזרתה למסלול החוקתי הנכון, ובכך יצר איום חמור על המערכת והחוסים בצילה. האיום שנוצר באופן זה על הגמוניית מערכת המשפט קבע את גורלו, והציבו כמועמד לדין בהאשמות ובתהליכים שתוצאתם הבלתי-נמנעת תהיה סילוקו מראשות הממשלה והליכוד.

האוליגרכיה המשפטית הניחה שכך שתוכל להחליש את הימין ואולי לפורר אותו כליל וכך לשמר את ההגמוניה השלטונית "הסמויה" שלה. החייל שנבחר לקדם מטרה זו היה מי שמונה ע"י נתניהו "בימי התום שלו" ובטעות ליועץ משפטי לממשלה: אביחי מנדלבליט. האיש שהיה במקורו בית"רי, ימני, ושומר מצוות - בן לאיש חרות מובהק, התקדם יפה בתפקידיו הציבוריים ואחרי שהיה לפרקליט הצבאי הראשי ומונה לדרגת אלוף בצה"ל, מונה ע"י נתניהו למזכיר הממשלה ולבסוף ליועץ המשפטי לממשלה. תפקיד היועמ"ש הוא השרירותי ביותר במרחב המערכת המשפטית אחרי נשיא בית המשפט העליון. הוא שמחליט נגד מי תיפתח חקירה פלילית ומה יהיו סעיפי האישום בכתבי האישום שיוגשו נגד חשודים. הוא שמנהל ומפקח על תהליכי החקירה שמבצעת המשטרה - להב 433 ואחרים, והוא שמאשר - באילו אמצעים "פירוטכניים" משל השב"כ וזרועות הביטחון ובאילו היקפים ייעשה בהם שימוש לצורך חדירה לפרטיות באיסוף המידע. הוא גם זה שמחליט על משך החקירה והיקפה - בארץ ובחו"ל. במילים פשוטות הוא המכין את "חבל התליה" שעליו יתלה האדם או האובייקט שברעתו חפצה מערכת המשפט.

וכאן טמון "הכלב": מקצועית הוא רשות "עצמאית" שאינה כפופה לשום גורם מלבד... בג"ץ. ולכן אם יקבל גיבוי מבג"ץ הוא חסין-אש מכל בחינה ציבורית שהיא. למעשה הוא ובג"ץ אינם חייבים דין וחשבון לשום גורם ציבורי מפקח בניגוד לכל רשות ממלכתית אחרת. הרשות היחידה שפטורה מפיקוח מנגנוני חיצוני היא הכנסת ואף היא כפופה לבקרת התקשורת ולמעורבות של בג"ץ ורשויות אחרות ובעיקר לביקורת תקופתית של כלל הציבור - בבחירות.5

רצונו של מנדלבליט להמשיך ולהתקדם בסולם המקצועי לא היוותה סוד במרחב הציבורי. עבורו - בדומה לרבים אחרים שקדמו לו בתפקיד היועמ"ש - התחנה הבאה בקריירה אמורה הייתה להיות בחירה כשופט לבית המשפט העליון. אם אישים בתחום המשפט כפרופסורים גביזון, פרידמן, מידן ואחרים לא הגיעו לכס ללא אישורו/הסכמתו של השופט (בדימוס) ברק, גם למנדלבליט לא היה שום סיכוי אילו העמיד עצמו מול המילייה המשפטי העליון במאבק לחיסולו הפוליטי של נתניהו. בשפה המשפטית נוהגים לכנות זאת ניגוד עניינים. מנדלבליט נמצא בניגוד עניינים חמור עם נתניהו מרגע שנדרש לשרת בפועל את המגמה הפוליטית בכסות המשפטית להדחתו. להוותו, נתניהו לא ראה את ה-9D הזה מתקרב וכשהבין - היה כבר מאוחר. המאבק על ההגמוניה השתלט על הפוליטיקה והפך למאבק על אופיה ומנהיגותה של מדינת ישראל; בעיצומו של משבר זה אנו ניצבים עתה. הזרם הפוליטי שיפסיד במאבק זה יאבד לתקופה ארוכה את יכולתו להשפיע פוליטית במדינה והשינויים להם הוא מתנגד יבואו לכלל מימוש בהיקף נרחב.

באותו ראיון של מנדלבליט חוזקו ההנחות וההערכות האמורות לעיל כמעט במלואם.מנדלבליט הוא האמצעי המשפטי החשוב ביותר בשרשרת האירועים שחוללה את המשבר הנוכחי. אינני יודע אם הפסימיזם שהשמיע בדבריו הוא תקווה או הערכה לבלתי-נמנע במה שהוא רואה כיום בין השאר כמעשה ידיו. ככל הנראה כלל לא העריך שיהיה חלק כה מרכזי במשבר כה חמור כאשר החל במערכה. אולם השתלשלות הדברים מחזקת את סימני השאלה סביב ארבעה נושאים קרדינליים: א. תפקידו של היועץ המשפטי ומערכת הבקרה האזרחית הרופסת שסביבו. ב. סיפור עסקת הטיעון של נתניהו בה היה מעורב גם השופט ברק. ג. מקרה נתניהו כמקרה קלאסי של ניגוד עניינים בין תובע כללי המוגדר כיועץ לרו"מ נבחר ומכהן. ד. קרבתו הרבה של מנדלבליט לנתניהו. מנדלבליט כיהן לצד נתניהו בתפקידים רגישים ובמערכות יחסים מיוחדות (שבלעדיהן לא היה מגיע לתפקידי אמון. השאלה המתבקשת בנסיבות אלה היא מתי "הבין" שאפשר שנתניהו טועה בהתנהלותו הציבורית בשאלות "ניקיון כפיים" והיכן היה כאיש-אמון שלא הזהיר אותו על כך מראש אלא בחר להכשילו? האם ראוי לבחון את מעשיו של מנדלבליט?

למרות שהוזמן לראיון כחלק מהמערכה הציבורית נגד הרפורמה המשפטית, בפועל דווקא חיזק סיפורו את הצורך בה ואת הדחיפות שיש להקנות לתהליך כולו.

הערות

1. פעולות שאינן מגובות בחקיקה תקינה של הפרלמנט אלא בפרשנות משפטית של סקציה בעל זהות כפולה מבולבלת ומבלבלת הרואה בעצמה "שומר סף" גלובלי ואוניברסאלי של הריבון מפני עצמו.
2. ראה: "ישראל מדינה חילונית?", News1, 14.1.2023.
3. אצל חלק לא מבוטל מהציבור היהודי בישראל חוגים חילוניים קיצוניים ובכללם חלק מאלה המכונים "רפורמיים" הם כבר "ספק יהודים ספק משומדים (כלומר: מתחזים)
4. כאשר אני מדבר בדיון זה על הישראלים, כוונתי היא ליהודים. הדיון כולו ממוקד באופיה הלאומי של המדינה (כמוגדר בחוק הלאום) והמיעוט האזרחי הערבי הוא אזרח שווה זכויות ליהודים ברמת הפרט אבל אינו שותף לקביעת אופיה הלאומי. אופיה הלאומי נקבע כבר במגילת העצמאות כמדינה יהודית ששמה "ישראל".
5. על מגנונים אלה ניתן למנות אגודות דוגמת האגודה לאיכות השלטון לשכת עורכי הדין, מוסדות אקדמיים בעלי אוריינטציה פרוגרסיבית, דוגמת המכון הישראלי לדמוקרטיה, המעכון למחקרי ביטחון לאומי שליד אוניברסיטת ת"א, או המרכז הבינתחומי בהרצליה וכמובן התקשורת
6. בג"ץ איננו עומד לבחירות, איננו נבחן תקופתית, המינוי לשופט בו הוא ל"כל החיים" (פרישה). וחבריו נבחרים בידי עצמם. בחירת הנשיא כפופה ל"סניוריטי" או ותק ואת שעון החול הזה יודע בג"ץ לכוון כרצונו – דיקטטורה מושלמת.

תאריך:  12/02/2023   |   עודכן:  12/02/2023
רפי לאופרט
+לוין: אין לקשור בין ההידברות להתקדמות הליכי החקיקה
23:32 12/02/23  |  עידן יוסף
שר המשפטים יריב לוין מגיב למתווה הרצוג, ואומר כי "נאום נשיא המדינה התקיים בשעה שהשתתפתי בדיון בקבינט המדיני-ביטחוני. רק לאחר הדיון יכולתי לשמוע בקשב רב את דבריו. יש בהצעתו מרכיבים חיוביים, ויש בה גם מרכיבים שמנציחים את המצב הלא תקין הקיים".

בתגובה שפורסמה, ככל הנראה ללא תיאום עם ראש הממשלה, נמסר: "כפי שאמרתי לכל אורך הדרך, אני מוכן ומעוניין לקיים הידברות אמיתית עם חברי אופוזיציה שיסכימו לכך, וכדאי להתחיל בהידברות זו מיד. על-מנת שההידברות לא תהפוך לאמצעי לגרירת רגליים כדי לעכב ולמנוע רפורמה מהותית ומשמעותית במערכת המשפט, אין לקשור בין ההידברות והתקדמות הליכי החקיקה. לצד קידום החקיקה יש לכולנו מספיק זמן כדי שנוכל להידבר ולהגיע להבנות טרם הקריאה השנייה והשלישית".
+ראשי כל הבנקים: תומכים ביוזמת הנשיא לפשרה
22:48 12/02/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
יושבי הראש והמנכ"לים של חמשת הבנקים הגדולים בישראל - הפועלים, לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי - קוראים לביצוע רפורמה במערכת המשפט תוך הידברות והסכמה רחבה
מנכ"ל בנק הפועלים, דב קוטלר [צילום: גדי דגון]
+הרצוג לא הציע ועדה נשיאותית, אך לפיד טען שכן
21:28 12/02/23  |  עידן יוסף
ראש האופוזיציה יאיר לפיד, הגיב למתווה נשיא המדינה וכתב: הנשיא הרצוג הציב מתווה ראוי - 1. עצירה מיידית של החקיקה לפני הקריאה הראשונה כתנאי לכל הידברות; 2. הדיון במתווה יתקיים במשכן הנשיא, במסגרת ועדה נשיאותית; 3. מסגרת חמשת העקרונות שהציב הנשיא תשמש כבסיס למתווה. עד אז: המאבק לא ייפסק, המחאה לא תיעצר. אנחנו נלחמים על ערכי מגילת העצמאות, ועל עצם הרעיון של חיים משותפים והיותנו עם אחד".

אולם בניגוד לדברי לפיד, הנשיא כלל לא דיבר על ועדה נשיאותית, אלא הציע להגיע בעצמו לוועדת החוקה.
+פורום קהלת: אין מקום להתערבות גופים ממלכתיים אחרים בהליכי חקיקה
21:25 12/02/23  |  עידן יוסף
פורום קהלת הגיב לדברי נשיא המדינה הרצוג: "רפורמת המשפט שעליה הכריז שר המשפטים חיונית לשם השבת האיזון בין רשויות השלטון. קריאתו העקרונית של נשיא המדינה הערב לחפש דרכים לקדם את הרפורמה בהסכמה רחבה ככל האפשר היא נכונה וחשובה. עם זאת, החלטות בענייני חקיקה מסורות לכנסת בלבד, ואין מקום להתערבות של גופים ממלכתיים אחרים בהליכי חקיקה".
+אם הצדדים יהיו מוכנים לדבר, הפרטים הם שיכריעו
21:14 12/02/23  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
לוין/רוטמן וחיות יצטרכו להסכים בכלל להידבר ולגלות נכונות ממשית לוותר על נושאים החשובים להם  ▪  רק אם זה יקרה, ניתן יהיה לדון בפרטי הצעותיו של הרצוג אשר יקבעו מה יהיו השלכות הרפורמה
הרצוג בנאומו הערב [צילום: נתי שוחט, פלאש 90]
+קריאת הנשיא: לוין שוקל דחיית הצבעה לשבוע הבא
21:09 12/02/23  |  עידן יוסף
ברקע בקשת הנשיא הרצוג: שר המשפטים לוין הודיע היום לראשי המפלגות שלא יביא מחר לקריאה ראשונה את הצעות החוק למליאה. לוין הסביר שהוא לא רוצה קיצורי דרך ושוקל לדחות את ההצבעה לשני הבא.

+הרפורמה עלולה לפגוע בדמוקרטיה; מציע חמישה עקרונות לפשרה
20:36 12/02/23  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
"מכלול חלקי הרפורמה במתכונת הנוכחית מעלים חשש עמוק מפוטנציאל ההשפעה שלהם לרעה על יסודות הדמוקרטיה הישראלית"  ▪  העקרונות המוצעים: חוקי יסוד בהסכמה רחבה וללא ביקורת שיפוטית, הגבלת הביקורת ופסקת התגברות ביתר החוקים, איזון בין הרשויות בוועדה לבחירת שופטים, הגבלת השימוש בעילת הסבירות
הרצוג. לעצור את מחול השדים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+קדימון לירושלים של מפגן
19:37 12/02/23  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה
דברים שרבנים נשואי פנים לוחשים באוזנינו ונרתעים מלהכריז בכיכר העיר נשמעו מפי הצעיר שבחבורה, מעין "מפי עוללים ויונקים ייסדת עוז"
חם בלב [צילום: גילי יערי/פלאש 90]
+נבצרות כן או לא
19:08 12/02/23  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה
כולם מייללים, במקום לעבוד, מייללים  ▪  האם בכל פעם שבית המשפט יתקוף, נשנה אד הוק את החוק וננסה להפעיל אותו לצורך ספציפי?

צורך ספציפי [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+ראשי האופוזיציה ימסרו מחר הצהרה משותפת
17:43 12/02/23  |  איציק וולף
ראשי מפלגות האופוזיציה היהודיות - ראש האופוזיציה ויו״ר יש עתיד יאיר לפיד, יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ, יו״ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן ויו״ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי - פרסמו הודעה משותפת ובה הודיעו כי מחר בצהריים ימסרו הצהרה מיוחדת. "זוהי שעת חירום, לא ניתן להרוס את מדינת ישראל", ציינו בהודעתם.

לא נמסר מה צפוי להיות תוכן ההצהרה המשותפת, שתימסר בשעה 13:30 בכנסת, כחצי שעה לפני מועד תחילת ההפגנה המתוכננת להתקיים מחר מול משכן הכנסת.

מן ההודעה המשותפת נעדר יו"ר מפלגת רע"מ, ח"כ מנסור עבאס, ונעדרים ראשי סיעת חד"ש-תע"ל.
+שר החינוך לא מאשר השתתפות מורים ותלמידים בהפגנה
16:52 12/02/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
השר קיש הודיע כי מורים שייעדרו מחר מעבודתם לצורך השתתפות בהפגנה נגד הממשלה לא יקבלו שכר וכי לתלמידים שישתתפו בהפגנה יירשם חיסור לא מוצדק
השר קיש. "לא לערב פוליטיקה במערכת החינוך" [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+מרד בדמוקרטיה
12:49 12/02/23  |  עדי ירדן   |   לרשימה המלאה
אדם שמקשיב לתקשורת חושב שפרץ מרד של ממש  ▪  אולם מי לא הגיע? הציבור! בעוד השיח שמובילים הפוליטיקאים מן השמאל ואנשי התקשורת הוא שיח מפלג, האנשים הפשוטים יודעים להסתדר
כפפות של משי [צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90]
+עצה לוחשת לביבי
12:10 12/02/23  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה
שלח את הסנשו פנשו שלך רון דרמר בחשאי לארצות הברית והזמן מג'ו ביידן הודעה כי אם תהיה הפיכה שיפוטית הוא יורה על reassessment של היחסים המיוחדים עם ישראל
נתניהו. אלוף התחמנים [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+נתניהו: הקריאות למרי אזרחי - במטרה להביא לאנרכיה
12:03 12/02/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
ראש הממשלה מתח ביקורת על המוחים נגד מדיניות ממשלתו ונמנע מלהזכיר את דברי חברת מפלגתו שהאשימה את נשיאת העליון באחריות לפיגוע ביום שישי  ▪  הודיע על כינוס הקבינט לאישור פעולה רחבה במזרח ירושלים
'יישר קו' עם הצהרת בן גביר [צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ]
+ציון במשפט תיפדה
11:47 12/02/23  |  צבי גיל   |   לרשימה המלאה
פי אדני דבר: איכה הייתה לזונה קריה נאמנה מלאתי משפט צדק ילין בה ועתה מרצחים  ▪  ואשיבה שפטיך כבראשונה ויעציך כבתחילה אחרי כן יקרא לך עיר הצדק קריה נאמנה
חזון חשעיהו [צילום: יוטיוב]
+ריח מהפכה באוויר
11:03 12/02/23  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה
שש אחרי השנאה ומדינה אחת לשלושה עמים, ממשיכה להתפצל, להרחיב את השסע, את הקרע, לשרוף את הגשרים המחברים
המאבק ממשיך [צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90]
+נתניהו לא נמצא בנבצרות על-פי החוק
11:02 12/02/23  |  יוסי דר   |   לרשימה המלאה
כאשר ראש הממשלה מבצע לכאורה פעולה בלתי חוקית מתמשכת - כמו למשל פעולה מתמשכת במצב של ניגוד עניינים - זהו מצב שראש הממשלה יכול כמובן להפסיקו ולהחלץ ממנו - אם רק ירצה בכך - ולכן אין המדובר כאן בנבצרות מלמלא את התפקיד
חיות ונתניהו. עיוות המילה נבצרות [צילום: מן הטלוויזיה]
+לוין נגד ברק-ארז ומיארה: ניסיון הפיכה שלטונית
09:15 12/02/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
שר המשפטים טוען ששופטת בית המשפט העליון והיועצת המשפטית לממשלה שייכות ל"חבורת משפטנים שלא מכבדים את תוצאות הבחירות"  ▪  "ניסיון להדיח ראש ממשלה בניגוד לחוק, תוך רמיסת הבחירה הדמוקרטית, אינו שונה מהפיכה שמתבצעת באמצעות טנקים"
השר לוין. "לא נאפשר ניסיון הפיכה" [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+סוסו של קליגולה
08:24 12/02/23  |  חיים משגב   |   לרשימה המלאה
יש יתרון מסוים לנציגי הקואליציה בוועדה לבחירת שופטים אבל אני מניח שאין מישהו שחושב ברצינות שאחד מהם יבקש, לדוגמה, למנות את חיית המחמד שמסתובבת בביתו לתפקיד שופט; כמו שעשה, בזמנו, הקיסר הרומי קליגולה בעת שמינה את סוסו לקונסול
הוועדה לבחירת שופטים [צילום: רפי בן-חקון]
+למובילי הרפורמה המשפטית אצה הדרך
08:19 12/02/23  |  מיכאל מירו   |   לרשימה המלאה
ראשית אני פונה לקואליציה והעומד בראשה בשאלה, למה אצה לכם הדרך? אתם פוחדים שהקואליציה שלכם לא תחזיק מים לאורך זמן? אין לי אלא להאמין שזו המשימה שלקחו על עצמם יריב לווין ושמחה רוטמן. שניהם אחוזי אמוק, מאיצים דיונים והחלטות כדי לשנות את הבעיה האסטרטגית של מדינת ישראל, הרכב הוועדה למינוי שופטים. מה קרה?
לוין ורוטמן. חקיקה חפוזה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בושה לקרוא לאוהבי ישראל - בוגדים
07:57 12/02/23  |  איתן קלינסקי   |   לרשימה המלאה
בין הצועדים הלך "הבוגד" אלוף במילואים טל רוסו  ▪  בלט בנוכחותו בצעדה "הבוגד" ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו
טל רוסו [צילום: פלאש 90]
+ביידן על הנעשה בישראל: שינוי מרחיק לכת, דרוש קונצנזוס
07:42 12/02/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
נשיא ארצות הברית מתייחס בפעם הראשונה באופן פומבי ליוזמת החקיקה המשפטית של ממשלת נתניהו  ▪  "החוכמה של הדמוקרטיה האמריקנית והדמוקרטיה הישראלית - ששתיהן בנויות על בלמים ואיזונים ועל מערכת משפט עצמאית"
ביידן. דמוקרטיה בנויה על בלמים ואיזונים [צילום: סוזן וולש, AP]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הרפורמה המשפטית - הכרחית
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
הירונימוס
12/02/23 17:45
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  סערת הרפורמה במשפט
שש אחרי השנאה, שוב פיגוע בערב השבת המלכה, שוב סופרים את הנרצחים, שוב השר לביטחון לאומי מגיע לזירה להצהיר הצהרות חסרות תוחלת, שוב התפרעות מילולית שאין בה אלא ונטילציה של האזרחים והשר לביטחון לאומי.
סעיף 16(ב) לחוק יסוד הממשלה קובע כי: "נבצר מראש הממשלה זמנית למלא את תפקידו, ימלא את מקומו ממלא-מקום ראש הממשלה...".
12/02/2023  |  יוסי דר  |   יומני בלוגרים
שר המשפטים, יריב לוין, תוקף את שופטת בית המשפט העליון דפנה ברק ארז, ואת היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, וטוען כי השתיים פועלות לבצע הפיכה שלטונית.
12/02/2023  |  איציק וולף  |   חדשות
קראתי בקפידה רב, פעם ועוד פעם, את ההצעה לתיקון חוק יסוד: השפיטה שהונחה על שולחנה של ועדת חוקה, חוק ומשפט, ולא מצאתי שם את מה שמייחסים לה כל אלה המוחים נגדה. אכן, יש יתרון מסוים לנציגי הקואליציה בוועדה לבחירת שופטים אבל אני מניח שאין מישהו שחושב ברצינות שאחד מהם יבקש, לדוגמה, למנות את חיית המחמד שמסתובבת בביתו לתפקיד שופט; כמו שעשה, בזמנו, הקיסר הרומי קליגולה בעת שמינה את סוסו לקונסול.
12/02/2023  |  חיים משגב  |   יומני בלוגרים
בלי כל קשר מה דעתי על הרפורמה המשפטית, אני מגיע למסקנה העצובה שכנסת ישראל בפשיטת רגל מוסרית. ראשית אני פונה לקואליציה והעומד בראשה בשאלה, למה אצה לכם הדרך? אתם פוחדים שהקואליציה שלכם לא תחזיק מים לאורך זמן? אין לי אלא להאמין שזו המשימה שלקחו על עצמם יריב לווין ושמחה רוטמן. שניהם אחוזי אמוק, מאיצים דיונים והחלטות כדי לשנות את הבעיה האסטרטגית של מדינת ישראל, הרכב הוועדה למינוי שופטים. מה קרה? זה מה שדחוף בזמן שהצעירים כורעים תחת נטל הריבית והמשכנתאות? זה מה שדחוף כשהמחירים, גם של המזון הבסיסי ממריאים אל על? דומה שהמשכורת שאך התעדכנה עבורכם, משביעה את משפחתכם ועל בטן מלאה יש לכם את כל הזמן לדון בסוגיה, הכי דחופה והכי בהולה במדינת ישראל.
12/02/2023  |  מיכאל מירו  |   יומני בלוגרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
צבי גיל
צבי גיל
אל לקחי השואה יש להוסיף לקח חשוב והוא ולהשקיע מרץ וכל המשאבים לרבות ממון כדי להתמודד עם אותם ערוצי רשע ורעל שמאיימים על קיומנו כחברה חופשית
רון בריימן
רון בריימן
"ידידתנו הגדולה" עושה זאת שוב. שוב היא גוזלת ממדינת ישראל ומעם ישראל את הניצחון על אויב תוקפני. כך היא נהגה ונוהגת בכל מלחמות ישראל ב-76 שנות "עצמאותנו"(?). שוב היא נוהגת בישראל כפ...
דן מרגלית
דן מרגלית
ברמה המעשית לשנים הקרובות יכלה ישראל להגיע ליעדה האסטרטגי גם במהלך המלחמה הרעה הזאת אילו הסכים ביבי להעביר את השליטה ברצועת עזה למנהלה פלשתינית הכוללת גם את הרשות הפלשתינית
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il